Eirik Sørdahl aktuell som president i Norges idrettsforbund

Øksnesværingen er én av flere kandidater til det prestisjefylte vervet.

Eirik Sørdahl er ifølge NRK en av flere kandidater til å bli ny president i Norges idrettsforbund.  Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

Fristen for å melde inn kandidater til neste års presidentvalg for idrettskretser og særforbund, gikk ut 10. desember. NRK kan allerede nå offentliggjøre fire av kandidatene. Blant disse finner vi nåværende president i Norges volleyballforbund, Eirik Sørdahl, fra Øksnes.

De tre andre kandidatene, ifølge NRK, er nåværende idrettspresident, Tom Tvedt, tidligere generalsekretær i Røde Kors, Svein Mollekleiv og nåværende direktør i teleselskapet, Huawei, Berit Kjøll.

– Jeg tror det er viktig at idretten har flere kandidater å velge mellom når de skal velge noen til et så viktig verv for de neste fire årene. Min prosess blir at jeg stort sett kommer til å sitte stille i båten og vente på at valgkomiteen kontakter meg. Jeg kommer ikke til å starte en stor valgkamp eller bruke mye energi på dette, sier Sørdahl til NRK.

Sørdahl er en velkjent skikkelse for de fleste i Vesterålen og har lang ledererfaring fra en rekke verv i både idrett og næringsliv. I 2016 ble han valgt som leder i Norges volleyballforbund.

NRK understreker for øvrig at det kan være flere kandidater til presidentvervet enn de foreløpig kjenner til.

Eirik Sørdahl