Brann i båt ved Skogsøya

Redningsskøyta «Knut Hoem» tauet båt til havn etter brann

Det brenner i en båt ved Skogsøya.

Redningsskøyta «Knut Hoem» er i ferd med å gjøre slepet av den brannskadde sjarken.   Foto: RS «Knut Hoem»

Øksnes

Dette melder Nordland politidistrikt på Twitter.

Det oppsto onsdag morgen brann i en båt vest for Skogsøya. Det var én mann ombord som slukket brannen selv. Redningsskøya «Knut Hoem» kom raskt til stedet og det oppsto ingen personskade i forbindelse med brannen. Båten ble tauet inn til land.

Det var i en sjark på 27-28 fot branntilløpet skjedde, og båten er registrert i Øksnes. Sjarken har ingen synlige skader, og branntilløpet skjedde i motorrommet på båten.

– Noe av det verste som kan skje

– Brann i en båt er noe av det verste som kan skje, når du er alene om bord på en sjark har du ikke så mange plasser å rømme heller. Og dette er noe som kan utvikle seg veldig fort, sier skipsfører Anders Remme-Klaussen om bord på RS «Knut Hoem».

Han legger til at til alt hell fikk fiskeren slukket branntilløpet raskt. Båteieren kom ikke til skade i branntilløpet.

– Han er selv frisk og rask. Vi har bare konsentrert oss om å få på slepet og hjelpe han, sier Remme-Klaussen.

På redningsskøyta er det tre mann om bord, og de er nå i ferd med å slepe den brannskadde sjarken inn til verkstedet Nordmek i Jennskaret i Bø.

Redningsskøyta «Knut Hoem» er i ferd med å gjøre slepet av den brannskadde sjarken.   Foto: RS «Knut Hoem»

 

– Vi regner med å bruke en god time eller halvannen på dette slepet. Vi drar båten ganske sakte, fordi vi er litt redde for å slite av oppå bakken til båten. Det er bedre å ta det litt med ro, sier skipsføreren, som er sammen med styrmann og maskinist om bord på redningsskøyta.

Gjør ofte slep

For redningsskøyta som er stasjonert på Myre er slep noe de foretar mye, særlig på vinteren.

– På denne stasjonen er slep og dykking som utgjør mesteparten av oppdragene, sier Anders Remme-Klaussen som beretter om et normalår, selv om det har vært tider med mye aktivitet.

– Det var selvfølgelig mye kjøring i sommer på grunn av søk, ellers har det vært et ganske normalt år, som årene tidligere. Jeg har ikke talt opp antallet oppdrag, men vi er en ganske aktiv stasjon. Den mest rolige måneden er den vi er inne i nå, desember er rolig før det tar av til vinteren igjen, slår han fast.