Førde møter Randaberg i kvinnenes cupfinale i volleyball:

Marianne jakter på sitt andre strake cupgull

Lørdag formiddag møter serieleder Førde, Randaberg i kvinnenes NM-finale i volleyball for kvinner. Det blir øksneskvinnen Marianne Steen Knudsens andre cupfinale på rad.

Marianne Steen Knudsen vant cupen med Førde i 2018, og har muligheten til å gjøre det igjen i år.  Foto: Privat / innsendt

Øksnes

I fjor slo hun og Førde, Oslo Volley 3-1 i NM-finalen. Nå håper Steen Knudsen å ta et nytt cupgull. Randaberg var Norges suverent beste lag for noen år siden, men har ikke vært like hvasse de siste årene på grunn av at de har mistet mange spillere. Rogalands-laget vil nok bite godt fra seg og har mobilisert ekstra foran lørdagens kamp.

– Det blir litt spesielt å møte Randaberg nå. Selv om vi har møtt dem, så har vi på en måte ikke møtt dem likevel, sier Steen Knudsen til VOL, før hun utdyper:

– Randaberg har hentet inn seks forsterkninger til cupfinalen, inkludert spillere fra Topp Volley Norge, og noen fra utlandet. I serien slår vi de vanligvis greit, men med så mange nye spillere, er det vanskelig å vite hva vi møter.


Øksnes-jenter norgesmestre i volleyball

De to søstrene Steen Knudsen var lørdag med på å vinne norgesmesterskapet i volleyball, med Førde volleyballklubb.


Gode ballvekslinger

29-åringen forteller at Førdes inngang til kampen er å rette søkelys på en ball av gangen.

– Vi må gjøre det vi kan for å spille gode ballvekslinger, holde toppnivået vårt og la de dårlige periodene våre være så korte som mulig, sier hun.

Selv om Førde har vært Norges desidert beste lag de siste par årene, er Steen Knudsen klar på at det ikke tar seieren på forskudd.

– Målsetningen vår er selvsagt å vinne cupen. Men Randaberg vil også vinne og er nok svært gira på å ta oss, noe vi er innforstått med. Vi kommer ikke til å få noe gratis i denne kampen, sier hun.

– Litt roligere

Øksnesværingen gleder seg til kampen, men innrømmer også at nervene er intakt i en kamp der hun har muligheten til å hente sitt andre cupgull og sin tredje tittel med Førde, så langt.

– Jeg er nok litt roligere enn jeg var foran cupfinalen i fjor, men har kjent tendensene. Det er en stor og viktig kamp som betyr noe, sier hun.

Steen Knudsen får også sin egen heiagjeng under cupfinalen, der både foreldre og besteforeldre tar turen sørover. I tillegg vil regionale spillere og ledere som deltar i en regionturnering i hovedstaden, bidra med sin støtte.

Cupfinalekampen mellom Førde og Randaberg starter kl. 13.00 lørdag og går av stabelen i Ekeberghallen, i Oslo.