KrF-Tore har bestemt seg: Slutter i partiet, fortsetter som uavhengig

– Grunnlaget for min konklusjon er at vi med å gå i regjering blir en del av et lag jeg ikke kan være med på, sier Tore Christiansen. Nå melder han seg ut av KrF.

Tore Christiansen har valgt å forlate Kristelig Folkeparti, etter at partiet valgte å gå inn i regjering med Frp.   Foto: Tone M. Sørensen

Øksnes

– Grunnlaget for min konklusjon er ikke først og fremst plattformen. Grunnlaget for min konklusjon er at vi med dette blir del av et lag jeg ikke kan være med på. Jeg mener vi med dette er med å legitimere krefter på ytre høyre som er en av de største politiske utfordringene i dagens Europa, skriver han i et  innlegg på Facebook.


Tore Christiansen om framtida etter tretti år i partiet:

– Mest sannsynlig er jeg på tur ut

Tore Christansen har ikke hundre prosent landet på hvordan framtida ser ut etter at KrFs landsstyre stemte for å gå inn i Erna Solbergs regjering. Men han har problemer med å se for seg selv fortsette i partiet.

 

– Lengst unna verdigrunnlaget

 Jeg mener vi gir innflytelse til det partiet som ligger lengst fra KrFs verdigrunnlag. Jeg kan ikke ved valget i 2021 anbefale velgere å stemme på et KrF som vil fortsette i regjering med H, V og FrP.


– Jeg har vurdert å fortsette som intern opposisjon og urokråke og jobbe for et annerledes KrF, men kom til at det for meg er mest rett å trekke grensen her. Når de fire partienes statsråder kommer ut på slottsplassen kommer jeg til å se på det med skuffelse og vemod, ikke med glede. Hvis jeg er medlem vil jeg ha en dårlig magefølelse knyttet til å tilhøre det samme laget. Derfor trekker jeg den naturlige konsekvensen og melder meg ut, skriver han.

– Jeg setter stor pris på alle de flotte folkene jeg har fått bli kjent med, både de jeg ofte har vært enig med og de jeg har hatt heftige diskusjoner med. Det er ikke med lett hjerte jeg melder meg ut. Spesielt vanskelig er det å «svikte» sine meningsfeller som blir stående i partiet og kjempe for det KrF jeg også ønsker meg.

– Det har vært 30 opplevelsesrike år siden jeg ble aktiv i 1989. Jeg har fått oppleve å være nestleder I KrFU, lokallagsleder i flere lokallag, fylkesleder i Nordland, medlem av programkomiteen foran valget 2017, ansatt på partikontoret, som fylkessekretær og på stortinget.

–  Nå er jeg 2. nestleder i Nordland, lokallagsleder i Øksnes og medlem av kommunestyret og formannskapet. Jeg fortsetter i kommunestyret som uavhengig, og trer ut av vervene i lokallag og fylkeslag, skriver Christiansen.


KrF-toppen i Øksnes om VG-avsløringer:

– Jeg er skuffet

KrFs Tore Christiansen er skuffet etter VG-avsløringer om strategimøter mellom partiets nestleder og Høyre, og sier tilliten er svekket.Øksnes-politike vurderer å melde seg ut av KrF:

Har ikke konkludert i spørsmålet om opprettelsen av religiøst parti

Lokallagsleder Tore Christiansen i Øksnes KrF har ikke konkludert i spørsmålet om å opprette et nytt politisk parti i kjølvannet av KrFs ønske om å gå inn i regjering med Frp.Tore Christiansen skuffet over KrF sitt veivalg:

– Jeg vil ikke drive valgkamp for et parti som vil sitte i i regjering med Frp

Om regjeringsforhandlingene med Høyresiden går i boks, vurderer Tore Christiansen å melde seg ut av KrF. Han er svært skuffet over partiets veivalg. – Jeg må alvorlig vurdere om jeg må bruke fritida mi på noe annet, sier han.