Handlet vin for over 200.000 kroner

For en drøy uke siden skrev VOL om øksnesværingen og lidenskapelig vinentuasiast, Bjørn Håvard Larsen. Da hadde hadde han lagt en uke i sovepose utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge i Oslo i påvente av eksklusive viner. Torsdag morgen var den 16-dager lange ventetiden over.

Kreditering: VG

Øksnes

– Jeg synes det har vært verdt det. Men jeg begynner å bli rutinert og har gjort dette noen ganger tidligere, sier Larsen til VOL.


I år setter Bjørn Håvard rekord: 16 dager i kø for drømmevinen

Han er selvfølgelig førstemann i køen. Bjørn Håvard Larsen som opprinnelig er fra Øksnes setter ny rekord i år i ventingen på februar-slippet av viner.

 

Den totale vinregningen skal ha vært på 182.666 kroner, ifølge flere medier som har skrevet om saken. Men da VOL intervjuer Larsen, presiserer han at det bare var samlet pris for vinene som sto på gulvet.

– Den totale regningen var på en god del mer, sier han hemmelighetsfullt.

Vesterålingen kjøpte ulike typer viner torsdag morgen, inkludert flere kasser med Burgund-vin. Men det var særlig en flaske som var noe dyrere enn de øvrige. Det var en såkalt Romanee-Conti 2015, som koster rundt 50.000 kroner. Den globale markedsprisen skal ifølge NRK være på nærmere 200.000 kroner.

– Den kommer fra verdens beste rødvinsmark og skal, etter det jeg har fått fortalt, muligens være den beste årgangen siden 1929. Det er nok kanskje den beste rødvinen som er laget i min levetid, sier han.

På spørsmål om vinen skal nytes i nærmeste fremtid, svarer han kontant.

– Nei, den skal modnes, i flere tiår, slår Larsen fast.

Ifølge NRK har det kommet inn 30.000 flasker vin fra Burgund til Norge de siste dagene, fordelt på rundt 450 typer. Samtlige fordeles på de sju spesialpolene, men er mest sannsynlig borte fra hyllene i løpet av fredagen.

I videovinduet over, kan du se VGs videoreportasje fra da Larsen stormet inn på Vinmonopolet for å få tak de etterlengtede vinene.