Thea røk korsbåndet. Spilleklar igjen tidligst til jul

Øksnesjenta Thea Jürgensen, som har hatt en sentral rolle på ToppVolley Norges sitt lag i eliteserien denne sesongen, er satt ut av spill på grunn av en korsbåndskade. Hun er neppe å se på banen igjen før til jul.

Thea Jürgensen røk korsbåndet i januar. Nå må hun belage seg på et knapt år på sidelinjen. 

Øksnes

– Det var en ufattelig tung beskjed å få, særlig med tanke på hvor sterkt jeg ønsket å spille fremover, sier 17-åringen til VOL.

Den ulykksalige hendelsen fant sted under NNM i Bodø den 19.januar.

– Vi spilte en kamp sammen med Øksil, der jeg plutselig landet skeivt på ene beinet, og så smalt det, forteller Jürgensen.


17-åringer fra Vesterålen spiller på Norges nest beste volleyballag:

– Førde ligger foran oss på tabellen nå, men vi jobber hardt for å bli gode nok til å slå dem i sluttspillet

Vesterålen har eksponert mange spillere til eliteserien i volleyball for kvinner de siste årene, inkludert flere både cup- og seriemestre. De to yngste skuddene på stammen, Thea Jûrgensen og Frida Breivik, spiller begge for Topp Volley Norge, som foreløpig ligger på andreplass i eliteserien.


Opptrening med fysioterapeut

Deretter bar det rett til legen, som henviste henne videre til MR i Stavanger. Først en uke senere fikk hun beskjeden om at fremste korsbåndet i venstre kne hadde røket.

– Dermed er jeg ute i mellom ni og 12 måneder. Så nå blir det behandling hos fysioterapeut de neste to månedene. Først om tre måneder skal jeg operere, før det blir fullt kjør med fysioterapi og opptrening av kneet. Dersom alt går etter planen, er jeg kanskje tilbake til juletider, sier Jürgensen.

Utrolig vanskelig

På spørsmål om det blir ekstra krevende å klare seg uten volleyballspill helt fram til jul, og kanskje lenger, svarer vesterålingen.

–  Det kommer til å bli utrolig vanskelig, fordi det er jo det jeg elsker å gjøre. Men med en positiv holdning kommer prosessen til å gå mye lettere, slår The Jürgensen fast.

Topp Volley Norge, som består av 2.- og 3.klassinger ved Topp Volley Norge på Sand i Rogaland, har levert en meget solid 2018-19 sesong, så langt. Det unge laget ligger foreløpig på en sterk andreplass, like bak serieleder Førde.