Og der var Vesterålen Skreifestival i gang...

Da er det duket for seks dager i skreiens tegn i Øksnes kommune. Vesterålen Skreifestival 2019 er offisielt i gang.

Øksnesordfører Karianne B. Bråthen stod for den offisielle åpningen 

Øksnes

I dag var det duket for den store skreimiddagen for Øksnes-pensjonister ved Myre Kysthotell. Den offisielle åpningen ble markert ved ordfører Karianne B. Bråthen som benyttet anledningen til å takke styret for festivalen for en glimrende jobb i forkant av festdagene.

– All ære til styret for deres innsats over lang tid. Når vi nå skal feire skreien over flere dager, har vi all grunn til å være stolte, kry og litt høye på oss selv. Skreien har vært og er en kilde til tilhørighet og identitet. Det er med glede jeg erklærer festivalen for åpnet, fortalte ordfører Bråthen under seansen på hotellet.

Det var mange pensjonister som trosset vær og føre og hadde funnet veien til Myre sentrum i dag for å markere åpningen av skreifestivalen. På menyen stod selvsagt fersk skrei, lever og rogn, gitt i gave av øksnesfisker Stein Ronny Vornes.

Den store skreimiddagen for øksnespensjonister. 

 

Ordføreren uttalte stolt overfor forsamlingen at gjennom disse dagene til ære til skreien, kommer seks ordførere fra Lofoten på besøk, samt ordførerne fra Misund og Kvam.

– Det viser at festivalen har interesse også utenfor vår egen region, berettet hun.

Også styreleder for festivalen, Jonny R. Johansen, fortalte om stor interesse.

– Vi har fått uvurderlig hjelp blant annet fra Sortland og Bulldozer Maskinlag som har bidratt med både maskiner og mannskap for å avhjelpe oss i Øksneshallen hvor vi hadde behov for assistanse. Det varmer et festivalhjerte, fortalte han Vol under seansen på Myre.

Vesterålen Skreifestival 2019 fortsetter i morgen tirsdag med et stort hvitfiskseminar i regi av FHF i Øksneshallen og festivalkro på Stedet før det går slag i slag videre gjennom festivaldagene.