Til topps i tungeskjære-VM

Det ble Sigurd Jakobsen og Fredrik Klo som kan krone seg med tittelen verdensmester i tungeskjæring.

Sigurd Jakobsen og Fredrik Klo er nybakte verdensmestere i tungeskjæring.  Foto: Tommy Hansen

Øksnes

Under Vesterålen Skreifestival skal det hvert år kåres verdensmestere i torsketungeskjæring i aldersgruppene 9 til 11 år, og 12 til 14 år. Så også i år, og rammen var lagt til Gunnar Klos lokaler på Myre.


Strålte under torsketunge-VM

Kjendis-show med futt

Det ble et meget humørfyllt show kjendisene Erlend Elias, Terje Sporsem, Hallvard Ellingsen, Daniel Owen og Øyvind Hjelle leverte under torsketunge-VM på Myre i dag.

 

Det var mildt sagt stinn brakke, god stemning og cafeservering av Øksnes Trommedamer. Konferansier under showet var komiker Terje Sporsheim, som skapte en meget lun og god stemning for de mange frammøtte.

Fredrik Einarsen (tv), Sigurd Jakobsen og Johannes Steffensen var alle resere med kniver over torskehodene.  Foto: Tommy Hansen

 

To mestere

Selve konkurransen går enkelt og greit ut på å skjære så mange godkjente tunger i løpet av to minutter, der Mattilsynet er dommere og underkjenner tunger som ikke er korrekt skjært.

I den yngste aldersgruppen var det sterk konkurranse, der til slutt Sigurd Jakobsen stakk av med den jeve tittelen.

 

Han skar hele 16 godkjente torsketunger, og var storfornøyd med seieren.

I aldersgruppen 12 til 14 år, var det først to innledende runder, der Tobias Evensen, Jonas Warem og Fredrik Klo til slutt gitt til finalerunden. Her ble Fredrik Klo til slutt for sterk for de andre, og stakk av med seieren.

Fredrik Klo blir hyllet av komiker Terje Sporsem under torsketunge-VM.  Foto: Tommy Hansen

Fredrik ska hele 25 godkjente torsketunger og fikk stående applaus. Konferansier Terje Sporsheim løftet armen til Fredrik i god "Rocky-stil".

– En verdig vinner, uttalte Sporsheim etter showet.