Vil flytte plagsomme otere på Myre

En oterfamilie i Myre sentrum er plagsom for nabolaget. Nå ønsker en beboer å enten fange og omplassere disse, eller å avlive familien.

Oter i sentrumsnære strøk kan være plagsomt.   Foto: Tor Erik Schrøder /NTB scanpix / NPK

Øksnes

En beboer i Elvegata på Myre fastslår overfor kommunen av det over flere år har vandret flere otere i nabolaget. Tidligere var det en nabo som brukte å mate disse, men denne personen er nå død. Den bekymra myreværingen mener nå at oterne er blitt veldig nærgående, og er til sjenanse for folk.

Opp på verandaen

– Det er stor misnøye med at oterne begynner å komme opp på verandaene til folk og nesten inn soveromsvinduer som står åpne. Oterne viser tegn til å være sultne og aggressive, noe som fører til at naboer er bekymret for å sette ut hunder i bånd på eiendommene sine, poengterer myreværingen.

Han søker derfor kommunen om tillatelse til å sette ut fangstbur for å forsøke å omplassere dyrene, eventuelt tillatelse til å avlive oterne. Vedkommende har gjennom dyrebeskyttelsen i regionen tilgang til nødvendig utstyr for å kunne gjennomføre jobben på en sikker og dyrevelferdsmessig måte, understreker han.

Utstyret består av viltkamera med MMS-sending direkte til hans telefon.