– Vi skal skape verdier av slog

Fram til i dag har selskapet Sea Pro As på Myre vært en pioner innen benyttelse og produksjon av restråstoff av fisk, eller slog på godt norsk. Snart står Vesterålen Marine Proteiners nye fabrikkanlegg klar på Kartneset i Myre havn for å ta tradisjonen videre inn i framtiden.

Geir Olsen (tv) og Stian Frivåg ved Vesterålen Marine Proteiners anlegg under oppføring på Myre.   Foto: Tommy Hansen

Øksnes

Det er stor anleggsvirksomhet på Kartneset på Myre for tiden. To svære tankanlegg står allerede ferdige, og om ikke lenge står to nye klar. Ved siden av starter snart byggingen av Vesterålen Marine Proteiners fabrikkanlegg også. Bak etableringen står selskapet Vesterålen Marine Proteiner med gründerne Mikal Steffensen, Geir Olsen og Stian Frivåg, der også Gunnar Klo AS har en liten aksjepost.