Skiløpere fra Vesterålen deltok på «Hovedlandsrennet 2019»:

Alsvåg IL gjorde det sterkest

Sist helg deltok over tusen skiløpere fra Norge på Hovedlandsrennet, som er et uoffisielt norgesmesterskap for 15- og 16-åringer, på Gålå i Oppland. Flere av disse var fra Vesterålen, men vesterålingene som markerte seg best kom fra Alsvåg IL.

Nordland skikrets sitt førstelag under stafetten i Gålå i Oppland. Fra venstre: Asbjørn Megård Olsen, Birk Fjellheim, og Johan Lien Nordeng og Sivert Nordeng  Foto: Halvard Pettersen

Øksnes

– Det var mange flotte prestasjoner i løpet av helgen, sier Halvard Pettersen fra Melbo IL.


Alsvåg-gutt i Norges-toppen

Johan Lien Nordeng er et navn langrenninteresserte skal merke seg. Han er en ung og lovende Alsvåg-utøver som markerte seg til gangs i Hovedlandsrennet i helga.

 

Varierende resultater

Fredag var det klart for 5 kilometer og 7,5 kilometer i fristil på Gålå. Johan Lien Nordeng gikk over målstreken til en 6.-plass på tiden 18:12,7 under 7,5 kilometer fristil. Sivert Nordeng kom i mål til en 36.-plass, med tiden 19:10,5. Tuva K. Pettersen fra Melbo IL kom på 125.-plass, mens Sebastian Hansen, også fra Melbo IL, kom på 241.-plass.

Under 5 kilometer fristil, tok Emil Lenasønn Gjertsen fra Sortland og omegn skiklubb 164.-plass, mens Henriette Johansen tok 174.-plass og Adrian Pareli 301.-plass. Begge disse er også fra Sortland.

Mange år siden sist

Lørdag gikk Johan Lien Nordeng inn til en 5.-plass under sprinten, og Sivert Nordeng gikk inn til en 53.-plass. Fra Sortland og omegn skiklubb gikk Johansen inne til 176.-plass under sprinten, mens Lenasønn Gjertsen tok 181.-plass. Pettersen og Hansen fra Melbo IL gikk inn til 128.-plass og 205.-plass.

Søndag deltok både Johan Lien Nordeng og Sivert Nordeng fra Alsvåg IL i Nordland skikrets sitt førstelag under stafetten. Her greide laget å ta en 6.-plass, og sett i sammenheng med Alsvåg IL sine andre prestasjoner denne hengen, er det noe Halvard Pettersen ser på som en meget bra.

– Det står respekt av dette da det er mange år siden skiløpere har oppnådd slike resultater gjennom Hovedlandsrennet, konkluderer han.

Hele resultatlisten finner du her.