Myre skole til landsfinale i Klassequizen

Myre skoles lag med Julie Pedersen, Isak Tangrand og Eirik Berglund er klare for den store TV-sendte finalen i Klassequizen.

Julie Pedersen, Eirik Berglund og Isak Tangrand i 10. klasse ved Myre skole. 

Øksnes

I dag gikk den første delfinalen på fylkesnivå for den store konkurransen Klassequizen. Konkurransen ble streamet på NRK Nordlands hjemmeside.

Det er hele to lag fra Vesterålen, av totalt fire, som er klare for fylkesfinalene, der både Myre og Stokmarknes skole har utmerket seg i de innledende rundene.

Først ut i delfinalene var Myre skole som møtte Utskarpen skole. Delfinalen består av fire runder med tre spørsmål i hver, og med ett tema per runde.

I første runde var temaet for spørsmålene Frankrike, og Myre skole ledet 3-1 etter første runde. I runde to var ett av spørsmålene hva navnet på det aller første hurtigruteskipet er. Da var det kun Myre som korrekt svarte Richard With. 5-2 til Myre etter andre runde.

Natur og vitenskap var tema for runde tre. Hvilken fiskefamilie tilhører kveite og rødspette, var her ett av spørsmålene. Også her var det kun Myre skole som visste at dette var flyndrefamilien, og økte med det ledelsen. 7-3 etter tredje runde.

Fjerde og siste runde hadde tema musikk. Hva heter den norske platebransjens musikkpris? Lød ett av spørsmålene. Begge lagene visste at denne heter Spellemannsprisen. 9-5 totalt og Myre er klar for Oslo.

– Jeg gruer meg litt, sier Julie, med tanke på at konkurransen sendes på riksdekkende TV.

Fylkesråden for utdanning delte så ut en premie på kr. 5.000 til vinnerlaget fra Myre.

Finalene i Klassequizen går fra 13. april og fem lørdager framover på NRK.

I neste delfinale på fylkesnivå møtes Stokmarknes skole og Rognan ungdomsskole.