Han fikk Jobzone sin raushetspris

Andre Reinholdtsen fikk i dag Jobzone sin raushetspris.

Her får Andre Reinholdtsen Jobzone sin reushetspris mandag kveld. Her sammen med Einar Alf Støversteen i selskapet.  Foto: Marius Birkeland

Øksnes

Den lokale Jobzone prisen på 10.000 kroner er en personlig hederspris som årlig deles ut til noen i lokalmiljøet som har gjort en ekstraordinær innsats for å hjelpe andre eller bidratt til humanitært arbeid lokalt.

– I forbindelse med ei båtulykke i Øksnes Vestbygd sommeren 2018 havnet Truls Henrik Johansen på havet. Mange i lokalsamfunnet har stilt opp og bidratt på ulike måter i søk etter Truls. Dessverre er han fortsatt savnet, sier Håvard Hamansen Wallstad, som er partner i Jobzone Sortland og fortsetter:

– En person som virkelig har bidratt på en ekstraordinær måte, en som har vært raus med sin tid, med sitt eget utstyr og mye med egne midler er Andre Reinholdtsen. Han har med sin egen båt Viljar og innleid ROV drevet søk langt over det man kan forvente. Han har også vært en sterk stemme for å ikke gi opp håpet om å finne Truls Henrik Johansen og finne svar på hva som skjedde i denne ulykken.

På bakgrunn av dette, deles årets lokale Jobzone-pris i Vesterålen til Andre Reinholdtsen.


«Truls-saken»:

Ennå ikke ferdig vurdert

Politiet varslet i månedsskiftet februar, mars at «Truls-saken» vil bli påtalemessig vurdert lokalt i slutten av denne måneden. Nå opplyser politiadvokaten at han ennå ikke er endelig ferdig.

 

– Fantastisk gledelig

Prisvinneren selv, setter særs pris på å bli verdsatt.

– Jeg syns det er fantastisk gledelig. Det varmer godt å bli satt pris på. Jeg satte familien til side i to til tre måneder for å drive på med søket, det er aldri enkelt. Derfor er det flott å bli satt pris på også utenfor Øksnes, sier Reinholdtsen.

Reinholdtsen holdt det altså gående i lang tid etter at Truls Johansen forsvant. Men hva var det som fikk han til å ikke gi seg?

– Jeg har barn og onkelunger som jobber på havet. Dette kan skje med hvem som helst. Jeg håper at om noen av mine rammes på en slik måte, så vil andre stille opp på samme måte, sier prisvinneren.

Videre forklarer han at han syns det var naturlig å stille opp.

– Jeg hadde tilgang til ressurser og da var det ikke noe å lure på. Planen var å bidra i noen uker, så ble det isteden i noen måneder. Det var mer enn man tenkte da man statert, men så lenge håpet er der så vil man gjerne gi det man kan.


– Jeg er stolt over det øksnessamfunnet viser i dag

Det ble en gripende markering da øksnessamfunnet viste seg fra sin beste side for å minnes Truls Henrik Johansen torsdag kveld.

 

Brukt av egen lomme

Med prisen kommer altså en pengepremie på 10.000 kroner.

– Hva skal de brukes til?

– Det har jeg ikke fablet om i det hele tatt. De må nok brukes til å dekke noen av kostnadene man har hatt, sier Reinholdtsen.

Han forklarer at pengene som er samlet inn til søket er brukt til å finansiere ROV-søkene. I tillegg har kompiser bidratt med penger til drivstoff.

– Men kostnadene på de timene bare jeg har lagt inn, er på godt og vel en halv million kroner. Nå har det aldri vært penger som har vært fokus i dette, men det at foreldrene skulle få ei grav å gå til. Det har vi dessverre ikke lyktes å få til.

Reinholdtsen har imidlertid ikke gitt opp.

– Jeg tror enn det er håp og at det er mulig å finne han. Jeg tror fortsatt det finnes opplysninger som kan være med å oppklare hvor han kan befinne seg, sier vinneren av Jobzone sin pris. .Truls-etterforskninga drar ut i tid - forsvarer vil ta opp tidsbruken med politiet

– Belastning å ha siktelsen hengende over seg

Politiet på Sortland har brukt flere måneder på etterforskning i Truls Johansen-saken, men lite nytt har kommet fram. Likevel er det ikke noen avklaring rundt siktelsene til de tre involverte i saka.Øksnes Røde Kors Hjelpekorps:

Har avsluttet overvåkningen

Røde Kors Hjelpekorps i Øksnes har nå avsluttet overvåkningen i forbindelse med den savnede Truls Henrik Johansen (23).Øksnes Røde Kors Hjelpekorps:

Ute på overvåknings-søk etter Truls med ny båt

Hjelpekorpset til Øksnes Røde Kors er glade for å nå ha fått egen båt på plass. Tirsdag var de ute i søk etter savnede Truls Henrik Johansen (23). –Vi har fått en bedre beredskap, og skal fortsette å bidra i overvåkningssøket, sier Vidar Johansen.Holmøy Maritime vil bidra i søket etter Truls:

Stiller med fartøy og ROV i to døgn

Holmøy Maritime AS stiller med MS «Storøy» og ROV i to døgn i søket etter savnede Truls Henrik Johansen (23).Søket etter Truls Henrik Johansen (23)

– Vi kan ikke gi oss nå

– Vi må områ oss litt både økonomisk og tidsmessig, men planen er å komme i gang med søk igjen, sier stefar til Truls, Morten Nilsen.Erfaren hundefører støtter politiets avgjørelser om at det var rett å stoppe søket i Truls Johansen-saken:

– Jeg vil anbefale at man slår seg til ro med at politiet gjør så godt de kan

Helge Vasseng har 30 års erfaring fra Norske redningshunder, og har tidligere vært med på å finne en omkommet person under vann. – På grunn av straum er søk på sjø veldig krevende og vanskelig, sier han.