Fikser «anlegget» i sommer

Den mye omtalte veistrekningen på «anlegget» over Strengelvågfjorden blir utbedret i sommer.

13 cm dyp er ett av hullene i veien, påpekte Leif Bergesen nylig.  Foto: Tommy Hansen

Øksnes

Det er Øksnesavisa som skriver dette.

I vinter har VOL skrevet om den elendige veibiten to ganger, sist da det nærmest ble et «folkeopprør» blant bygdefolket som daglig ferdes over strekket.


Reagerer på elendig vei over Strengelvågfjorden

Vegvesenet lover kun «flikking»

Det er flere og flere innbyggere i bygdene Klo og Stø som reagerer på en hullete og elendig veibit over det som kalles «anlegget» over Strengelvågsfjorden. Vegvesenet kan ikke love noe større utbedring – kun «flikking» ved de største hullene.

 

«Folkeopprør» mot elendig vei

Befolkningen på Klo og Stø i Øksnes står sammen med busselskap, taxinæringa, transportselskaper og alle som daglig ferdes over «anlegget» over Strengelvågfjorden på kravet om at veien nå må utbedres. De kaller dagens standard som ei skam og et hån mot brukerne.

 

Bygdefolket med Leif Bergesen i spissen hadde fått med seg Boreal busselskap, taxinæringa, tungtransportører og flere titalls sambygninger som mer eller mindre krevde handling – og det raskt.

Statens vegvesen da ikke love noe konkret, men Geir Jørgensen, regiondirektør, gikk så langt som å antyde at noe måtte gjøres.

I løpet av sommeren

Nå er det altså klart at veistrekningen vil bli utbedret, skriver Øksnesavisa.

– Vi har sett nødvendigheten av å få utbedret denne veistrekningen over «anlegget» mot Klo. Derfor har vi jobbet med å finne penger innenfor det budsjettet vi har til rådighet, og vi har klart å finne midler til å gjøre noe med denne strekninga. Vi kommer til å gjøre nødvendig grunnarbeid, rive ned eksisterende rekkverk, utvide veibanen, asfaltere og sette opp nytt rekkverk, sier Jørgensen til Øksnesavisa.

Dato for igangsetting kan han ikke love, men fastslår at veien blir utbedret i løpet av sommeren.