Øksils volleyballkvinner tilbake i 1.divisjon

Neste sesong gjør Øksils kvinnelag comeback i 1.divisjon etter ett års fravær.
Øksnes

Årsaken til at det ikke ble spill på det nest øverste nivået i fjor, var at klubben ikke hadde godt nok spillergrunnlag.

– Når man spiller i en norsk serie, må troppen ha god bredde for at det skal være sportslig forsvarlig å stille lag. Da trenger man også spillere som har en viss rutine, uttalte Eirik Sørdahl som trente Øksil i 1.divisjon i 2017/18-sesongen.


Har ikke nok spillergrunnlag til å stille lag

Øksils kvinnelag i 1. divisjon i volleyball, blir ikke å se på parketten i årets sesong. De har trekt laget på grunn av for lite spillergrunnlag.

 

Neste år er altså Øksil-kvinnene tilbake.

Ifølge hjemmesidene til Norges Volleyballforbund, har NTNUI 2 og Blindheim IL kommet opp fra 2.divisjon, mens Øksil er tilbake i 1.divisjon etter en sesongs opphold i nasjonal serie. I tillegg har Topp Volley Norge (TVN) fått plass i 1.divisjon begge klasser etter vedtak i Forbundsstyret om at TVN blir plassert inn som lag nr. 9 i Mizunoligaen, og lag nr. 11 i 1.divisjon.


Øksi-trener Eirik Sørdahl etter årets 1.divisjonssesong:

– Vi har det yngste laget i førstedivisjon og trenger mer rutine

Trener for Øksils-damelag, Eirik Sørdahl er godt fornøyd med sesongen og har god tro på neste sesong, men han skulle gjerne hatt mer erfaring i laget.

 

Det var BLV som omtalte saken først.