Inviterer til biltreff og burningfest

I morgen, torsdag, arrangerer NMK Vesterålen et nytt Street Meet, denne gangen på Klobanen. De som ønsker å svi gummi, får også muligheten til det.

Street Meet ble flere år arrangert på Sortland.  Foto: Arkiv

Øksnes

– Da kan folk komme for å teste bilene sine, burne og se hvordan hjulene tar grep i asfalten. Alt foregår selvsagt under ordnede forhold, forteller Tom Hansen i NMK Vesterålen.

NMK Vesterålen arrangerte tilsvarende tilstelning i fjor, men på grunn av et stadig eskalerende regnvær, forsvant de fremmøtte raskt innomhus. Derfor ble det ikke slik arrangøren håpet.

– 300-400 personer hadde møtt frem, men da grillen sloknet på grunn av regnværet, forsvant de fleste. Street Meet er tross alt en uteaktivitet. Vi er derfor avhengig av godt vær. Utendørsarrangement er litt risikabelt i Vesterålen, sier Hansen.


Vesterålen gatebil med street meet:

Røykla Sortland


Tidligere har Street Meet blitt arrangert i Sortland sentrum. Ulempen da, var mye støy og røyk. Den utfordringen har man ikke på Klobanen.

– Vi skal være på et anlegg som er laget for denne type aktivitet, der man slipper å tenke på belastende støy. Nå har vi shinet opp klubbhuset og banen og er virkelig klare for dette arrangementet, sier Hansen.

Tom Hansen i Vesterålen NMK ser frem til torsdagens Street Meet.  Foto: Tone M. Sørensen

 

Det blir også uformelle konkurranser i forbindelse med arrangementet. Interesserte får mulighet til å stille ut bilene sine, der publikum velger ut bilen de synes er finest. Mulighet for å burne på banen blir det også, der vinneren får sponset nye dekk på bilen. Matsalg og grilling blir det også.

Årets utgave av Street Meet er åpent for alle.

– Street Meet er et kjent begrep i Vesterålen. Vi har hatt besøkende fra to måneder til åtti år, så det er mange som er interessert. Men den ivrigste gruppen er nok de som har bil som hobby og som synes det er artig å titte på blant annet panser og dekk sammen med likesinnede, slår Tom Hansen fast.