Se tidslinjen i saka fra første dag

Vi har sett på alle hendelsene i saka rundt forsvinninga til Truls Henrik Johansen.
Øksnes

15. juni 2018: Ifølge en pressemelding fikk Hovedredningssentralen melding kl. 05.21 om at en mann i 20-årene og fra Øksnes, hadde falt fra en småbåt i nærheten av Tindsøya.

15. juni 2018: Utpå ettermiddagen 15. juni, friga politiet navnet på den savnede. 23 år gamle Truls Henrik Johansen.

16. juni 2018: Resultatløst søk etter savnet fisker søndag.

17. juni 2018: Det startes en innsamlingsaksjon for å sikre Redningsselskapet midler til videre søk.

18. juni 2018: Ordfører Karianne Bråthen går ut og sier at det er viktig at samfunnet i Øksnes står sammen i ei vanskelig tid.

18. juni 2018: Som første medie får Vol opplyst at det var to båter involvert i hendelsen utenfor Tindsøya. Lensmann i Øksnes, Johnny Holen, sier til Vesterålen Online at det var to samtidige hendelser i samme geografiske område, men ikke samme sted. To ulike småbåter hver med to mann ombord, gikk begge på hvert sitt skjær den aktuelle natta, fikk Vol opplyst.

19. juni 2018: Heliteam er de siste som hiver seg med i den frivillige innsatsen for å finne den savnede.

21. juni 2018:  Tre menn pågrepet etter ulykken i Øksnes: De tre ble pågrepet tirsdag og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. De er siktet for uaktsomt drap og/eller å ha hensatt savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette, heter det i ei pressemelding fra politiet.

21. juni 2018: Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt, forklarte siktelsen slik: – Grunnlaget for siktelsen er forklaringer gitt til politiet og observasjoner gjort under redningsaksjonen, sier Kleczka. Hun sier at politiet er i en fase der de forsøker å finne informasjon. Politiet har ikke tatt stilling til den enkeltes rolle i saken.

22. juni 2018: Retten: – Ikke skjellig grunn til mistanke. Vesterålen tingrett mener to av siktede bør løslates, men de forblir i politiets varetekt etter at kjennelsen er blitt anket. Den tredje mannen, som senere viste seg å være Øyvind Larsen etter at han selv sto frem med sin versjon på Vol, ble varetektsfengslet i to uker med brev og besøksforbud.

22. juni 2018: En mann i 30-årene er varetektfengslet i fire uker etter at Truls Henrik Johansen forsvant på havet natt til forrige fredag. Han får heller ikke kommunisere med enkelte vitner i saken i den perioden. Tingretten mener at denne siktede med skjellig grunn kan mistenkes i saken. Dommeren slår fast at siktelsen knyttes til straffelovens paragraf 288, som omhandler det å hensette noen i «hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse.»

Dommeren slår fast at det ikke er skjellig grunn til å mistenke uaktsomt drap, som siktelsen til politiet lød på, og skriver:

– I dette ligger ligger at retten ikke finner at det er skjellig grunn til å mistenke siktede for en slik straffbar handling som er omtalt i siktelsens post I.

22. juni 2018: Politiet anker kjennelsen på to av de siktede. – Man fikk ikke medhold i varetektsfengsling for de to andre. Påtalemyndigheten vil anke kjennelsen til lagmannsretten. De to mennene blir i politiets varetekt inntil avgjørelsen er tatt.

– Vi tror at de tre siktede har informasjon som kan forklare oss hvorfor vi ikke finner den savnede, sier etterforskningsleder Anne Margrethe Kleczka til NRK.

22. juni 2018: Kripos er nå på plass i Vesterålen for å bistå politiet i etterforskningen rundt forsvinningen av Truls Henrik Johansen. – Vi har fått bistand fra Kripos. De bistår med etterforskningsledelse og gir oss teknisk bistand.

– Hvor mange og hvor stor er tilstedeværelsen til Kripos?

– Vil ikke si så mye om det. Det er en løpende vurdering. Vi får den bistanden vi trenger, sier Karlsen.

23. juni 2018: 70 personer ute i søk fra Kråkberget. Politiet koordinerer nå et større søk etter savnede Truls Henrik Johansen (23). Lørdag ble det gjennomført strandsøk en rekke steder i Bø, der 70 personer deltok.

24. juni 2018: Mandag vil politiet forsøke å sammenholde alle de frivillige strandsøkene med de offisielle søkene som har vært organisert. – Vi må prøve å finne ut om der er plasser der det ikke har vært søkt, sier innsatsleder Jørn Karlsen.

24. juni 2018: Innsamlingen som er startet av privatpersoner til et minnefond til søk etter Truls Johansen (23) har nå oversteget 600.000 kroner. – Det er helt utrolig, sier Glenn Harald Hansen.

25. juni 2018: Politiet avventer nå kjennelsen fra lagmannsretten på fengslingsspørsmålet om to av de siktede i saken rundt savnet saken rundt forsviningen av Truls Henrik Johnansen (23).

25. juni 2018: Hunder gjorde markeringer i området Børrøya. Lørdag var seks ekvipasjer fra Norske redningshunder i aksjon. Også søndag var disse ute i søk.

– Vi har hatt hunder som har gjort markering både lørdag og i går, derfor ble området plutselig konsentrert rundt Børøya. Der er også det siste området som er pekt ut at hendelsen skjedde, sier Ken Ivan Reinholdtsen i Øksnes Brann- og redning, som er en av de frivillige som har vært med på søket.

26. juni 2018: Politiet: – Ønsker å komme i kontakt med alle som var ute i båt rundt Skipnes den aktuelle natten. – Vi ønsker å ha kontakt med alle som var ute i båt fra torsdag 14. juni klokken 21:00, til fredag 15. juni klokken 06:00. Dette gjelder da småbåter, ikke skipstrafikk. Vi ønsker kontakt med dem uansett om de har sett noe eller ikke, opplyser Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen, Nordland politidistrikt.

– Hvorfor går dere ut med denne etterlysningen?

– Vi ønsker å kartlegge hvem som har vært ute i småbåter på strekningen Myre-Skipnes den akutelle natten. Alle som var det, håper vi kan ta kontakt med oss på telefon 02800. De trenger bare opplyse at de har tips i saken, så blir de satt over til rette vedkommende, sier Kleczka.

27. juni 2018: – Vi som familie vil ha svar på hva som skjedde med Truls og hvorfor det skjedde, sier pappa Yngve Larsen til Vol.

27. juni 2018: Alle de tre siktede mennene i saken rundt savnede Truls Henrik Johansen er varetektsfengslet etter ankesaker i lagmannsretten.

27. juni 2018: To menn siktet i savnetsaken i Øksnes anker fengslingsavgjørelsen i lagmannsretten. – Min klient er uenig i kjennelsen fra Hålogaland lagmannsrett, og ønsker derfor å anke avgjørelsen til Høyesterett, forklarer advokaten til en av de siktede Hanne Elise Skare til VOL.

28. juni 2018: MYRE (VG) Brødrene Ken-Ivan og André Reinholdtsen dro ut på havet med to av mennene som nå er siktet etter at Truls Henrik Johansen forsvant. Å peke ut hvor Johansen hadde falt i havet, skulle vise seg å være vanskelig.

28. juni 2018: To av de siktede i saken rundt søket etter Truls Henrik Johansen, fikk i dag sin varetektsfengsling redusert fra fire til to uker.

29. juni 2018: – Vi har fortsatt tro på å finne noe, sier Jørn Karlsen i politiet. 15. juni forsvant Truls Johansen (23) på havet. Tre personer er pågrepet i forbindelse med saken. Lørdag skal et søk i regi av politiet foretas i området rund Hjellsandøya i Øksnes. – Det er i nærheten av området der det ble gjort funn to dager etter at han forsvant. Dårlig vær mandag og tirsdag har gjort at vi ikke har fått gjennomført søk, men søket gjenopptas lørdag, sier politiets innsatsleder Jørn Karlsen.

30. juni 2018: Det siste offisielle strandsøket etter Truls Johansen ble trolig foretatt lørdag. Rundt 35 mennesker deltok i søket.

3. juli 2018: Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som var i båt ved Svinøya natt til fredag 15. juni, i tidsrommet Truls Henrik Johansen forsvant.

4. juli 2018: Truls-forsvinningen: Siktet 35-åring skal ha avfyrt skudd for å varsle. G får opplyst at 35-åringen som skal ha vært om bord i samme båt som Johansen, skal ha avfyrt skudd med en pistol for å tiltrekke seg oppmerksomhet etter at Johansen hadde forsvunnet på havet. Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder for etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen, vil ikke kommentere VGs opplysninger.

– Vi har flere spørsmål enn vi har svar. Derfor vil jeg ikke kommentere hva andre har uttalt seg om til media, sier hun.

4. juli 2018: To av tre siktede ut av varetekt torsdag. Det opplyser politiadvokat Kai Rønning-Nyvold til Vesterålen Online. – Slik saken står nå vil de to bli løslatt torsdag, dersom det ikke kommer fram noe nytt i saken, sier politiadvokat Kai Rønning-Nyvold til VOL. En av de siktede ble tidligere varetektsfengslet i fire uker, mens de to som torsdag skal løslates, måtte sitte to uker i varetekt.

5. juli 2018: Politiet bekrefter i dag at to av de tre siktede i saken rundt forsvinningen til Truls Henrik Johansen, slippes fri fra varetekt i  dag.

5. juli 2018: Politiet vurderer å benytte de svenske likhundene som ble brukt under søket etter Kim Wall i Danmark. De spesialtrente hundene er i stand til å markere duftspor av lik som ligger under vann.

16. juli 2018: Politiet har fått tillatelse til å ta i bruk likhunder fra Sverige. De håper hundene kan komme i søk onsdag denne uka.

18. juli 2018: Har bedt om forlenget varetekt. Politiet har bedt Salten tingrett om at øksnesmannen som er varetektfengslet i forbindelse med at Truls Henrik Johansen forsvant på havet, blir fengslet i fire nye uker.

20. juli 2018: Likhunder gjorde markering torsdag kveld. Politiet har siden onsdag 18. juli søkt med likhunder og båt med skanner etter savnede Truls Henrik Johansen. Søkene har pågått i områdene fra Børøya mot Svinøysundet, men kommer i dag, fredag, til å bli konsentrert om et område utenfor Hjellsandvika mot Tunnstad. Det kommer å bli brukt likhunder, dykkere samt at båten med skanner kommer til å søke i samme område, står det å lese i en pressemelding.

Bakgrunnen for at politiet konsentrerer søkt i dette området, er fordi likhundene i torsdag kveld gjorde markering i dette området. Det er viktig for politiet å understreke at selv om man får markering fra likhund så er ikke dette noen garanti for at savnede befinner seg i dette område, men det gir grunnlag for å undersøke området enda nærmere.

Da det er tett med sjøgress i det aktuelle området blir det hentet inn redningsdykkere fra Salten brann for å få gjort de nødvendige undersøkelsene av havbunnen i det aktuelle området, sier innsatsleder Jørn Karlsen i pressemeldingen.

23. juli 2018: Gir opp havsøk etter Truls Johansen onsdag. Politiet vil fortsette med havsøk fram til onsdag - deretter vil de avslutte søkene, og gå over i en overvåkningsfase.

24. juli 2018: Har samlet inn over 841.000 til Truls Henrik Johansens minnefond.

25. juli 2018: Politiet melder onsdag at de som varslet avslutter søket etter Truls Henrik Johansen. Heller ikke de siste dagene er det gjort funn.

26. juli 2018: – Foreløpig blir det litt mer søk i privat regi, sier Andre Reinholdtsen. Minnefondet til Truls Henrik Johansen er oppe i over 842.000 kroner.

30. juli 2018: Hålogaland lagmannsrett har forkasta anken fra hovedsiktet i Øksnes-saka. Mannen blir dermed sittende i varetekt.

1. august 2018: Familien til savnede Truls Johansen, som forsvant på havet for halvannen måned siden, fortviler over politiet. – Likhunder har gjort fem markeringer - at politiet har stanser søket nå, henger ikke på greip.

1. august 2018: – Det er en totalvurdering av alt som er gjort siden den aktuelle dagen, som er årsaken til at søket nå har gått over i en overvåkningsfase, sier Steffen Ravnåsen i Nordland politidistrikt.

8. august 2018: – Vi må områ oss litt både økonomisk og tidsmessig, men planen er å komme i gang med søk igjen, sier stefar til Truls, Morten Nilsen. Morten Nilsen, som er stefaren til Truls sier det foreløpig ikke er satt noen konkret dato for når søket i privat regi gjenopptas.

– Det avhenger litt hva vi har å rå med. Vi skal prøve, men vi må områ oss litt både økonomisk og tidsmessig. Vi er ment å komme på banen igjen etter litt områing, sier han. – Vi kan ikke gi oss, og vi har spilt inn til politiet også og bedt de komme på banen. Både gjennom media og gjennom vår bistandsadvokat. Der er moment som er kommet inn, blant annet disse markeringene som vi mener det må bygges videre på. Vi holder på med å jobbe for å komme i gang igjen, sier Nilsen.

9. august 2018: Holmøy Maritime AS stiller med MS «Storøy» og ROV i to døgn i søket etter savnede Truls Henrik Johansen (23).

14. september 2018: Røde Kors Hjelpekorps i Øksnes har nå avsluttet overvåkningen i forbindelse med den savnede Truls Henrik Johansen (23).

18. september: Truls Johansen er ikke funnet, og det er ikke kommet nye opplysninger. Likevel har politiet ikke gitt opp etterforskninga i saken om hans forsvinning.

2 .oktober 2018: Gjennomførte rekonstruksjon basert på siktedes forklaring.

1. februar 2019: Det ble en gripende markering da øksnessamfunnet viste seg fra sin beste side for å minnes Truls Henrik Johansen torsdag kveld.

1. mars 2019: 15. juni i fjor forsvant øksnesværingen Truls Johansen på havet. I dag står hovedsiktede i saken fram. Han bedyrer sin uskyld, men innrømmer misbruk av tabletter og kjøring av båt i påvirket tilstand. Han forteller også om pistolen han hadde med seg. Truls Johansen forsvant på havet natt til 15. juni. Kort tid etter ble tre personer siktet. En for uaktsomt drap og/ eller å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand, to ble siktet for å ha forlatt/ medvirket til å forlate noen hensatt i en hjelpeløs tilstand. Den hovedsiktede i saken er Øyvind Larsen (36). Han var i samme båt som Truls Johansen den natten han forsvant.

2. mars 2019: Yngve Larsen er far til Truls Johansen. Han betviler at Øyvind Larsen er oppriktig når han sier han er lei seg for å ha løyet om tablettenes rettmessige eier overfor familien. – Vi satt vel timer og pratet, og det var her Øyvind Larsen framstilte min sønn som en regelrett «knarker». Truls var kommet langt i livet sitt, og han hadde aldri maktet å komme så langt om det stemmer at han var en «knarker». Nei, Øyvind Larsens uttalelse om at han er lei seg betviler jeg sterkt, sier Yngve Larsen i klartekst.

25. mars 2019: Politiet varslet i månedsskiftet februar, mars at «Truls-saken» vil bli påtalemessig vurdert lokalt i slutten av denne måneden. Nå opplyser politiadvokaten at han ennå ikke er endelig ferdig.

8. april 2019: Andre Reinholdtsen fikk i dag Jobzone sin raushetspris.

3. juni 2019: Andre Reinholdtsen vant også den nasjonale raushetsprisen. Pengene brukes til videre søk i sommer.

Andre Reinholdtsen vant raushetsprisen

Øksnesværing Andre Reinholdtsen vant Jobzone sin raushetspris.

Leder fortsatt i kampen om 100.000 kroner

Andre Reinholdtsen leder med et par prosentpoeng i kampen om å vinne Raushetsaksjonen 2019.

Politiet ikke involvert i eventuelt nytt søk etter Truls, sier politiadvokat til VOL

Vesterålingen som leder avstemningen til årets Raushetspris vil bruke premien til nytt søk etter Truls Johansen. Det blir i så fall på privat initiativ, sier politiet

Ligger i tet på nasjonal kåring

I april mottok Andre Reinholdtsen i Øksnes, Jobzones Raushetspris i Vesterålen. Foreløpig ligger han godt an til å vinne den nasjonale avstemningen.

Han fikk Jobzone sin raushetspris

Andre Reinholdtsen fikk i dag Jobzone sin raushetspris.

«Truls-saken»:

Ennå ikke ferdig vurdert

Politiet varslet i månedsskiftet februar, mars at «Truls-saken» vil bli påtalemessig vurdert lokalt i slutten av denne måneden. Nå opplyser politiadvokaten at han ennå ikke er endelig ferdig.

– Betviler at han er lei seg

Yngve Larsen er far til Truls Johansen. Han betviler at Øyvind Larsen er oppriktig når han sier han er lei seg for å ha løyet om tablettenes rettmessige eier overfor familien.

Hovedsiktede i saken står fram hos VOL:

– Jeg er uskyldig i uaktsomt drap

15. juni i fjor forsvant øksnesværingen Truls Johansen på havet. I dag står hovedsiktede i saken fram. Han bedyrer sin uskyld, men innrømmer misbruk av tabletter og kjøring av båt i påvirket tilstand. Han forteller også om pistolen han hadde med seg.

Nei til pengestøtte

Øksnes kommunestyre avslo to søknader om pengestøtte.

Årets første kommunestyre i Øksnes

Tirsdag 5. februar er det duket for årets første møte i kommunestyret i Øksnes. Her er et sammendrag av sakslisten.

– Jeg er stolt over det øksnessamfunnet viser i dag

Det ble en gripende markering da øksnessamfunnet viste seg fra sin beste side for å minnes Truls Henrik Johansen torsdag kveld.

Mangler 21.000 kroner på å nå millionen

Det mangler kun 21.000 kroner før Eirin Hansen har samlet inn én million kroner til minnefondet til Truls Henrik Johansen (23).

Dobbelt norsk i kontinentalcupen i kombinert

Jens Lurås Oftebro (18) vant kontinentalcuprennet i kombinert i Klingenthal fredag. Leif Torbjørn Næsvold tok 2.-plassen.

Lavinehunder i aksjon på Sortland:

– Hadde aldri trodd at han skulle greie å finne meg så fort

Hvordan klarer man egentlig å trene en hund opp til å finne et menneske begravd flere meter under snøen?

Mistenkelige dødsfall, drap og uaktsomhet:

Flere pågående kriminalsaker i Vesterålen - dette vet vi

Natt til andre juledag omkom en ung kvinne i Sortland. Tre personer er siktet for å ha hensatt noen i en hjelpeløs tilstand. Saken er bare en av flere pågende kriminalsaker som omhandler dødsfall i Vesterålen - her er en oppsummering.

Truls-etterforskninga drar ut i tid - forsvarer vil ta opp tidsbruken med politiet

– Belastning å ha siktelsen hengende over seg

Politiet på Sortland har brukt flere måneder på etterforskning i Truls Johansen-saken, men lite nytt har kommet fram. Likevel er det ikke noen avklaring rundt siktelsene til de tre involverte i saka.

Øksnes

Eiendomsomsetning i Øksnes i oktober 2018.

Søket etter Truls Johansen i Øksnes:

– Søkeutstyret står klart i tilfelle det skulle komme nye opplysninger

Bortsett fra to mindre punkter, som jeg håper vi skal få dykket på denne uka, er hele området vi har konsentrert oss om blitt gjennomsøkt.

Truls-saka:

Gjennomførte rekonstruksjon basert på siktedes forklaring

Tirsdag har lokalt politi, i samarbeid med Kripos, gjennomført rekonstruksjon rundt Børøya utafor Øksnes i forbindelse med Truls Johansen-forsvinninga.

Ikke henlagt tross manglende funn:

Fortsetter etterforskninga i Truls-saken

Truls Johansen er ikke funnet, og det er ikke kommet nye opplysninger. Likevel har politiet ikke gitt opp etterforskninga i saken om hans forsvinning.

Øksnes Røde Kors Hjelpekorps:

Har avsluttet overvåkningen

Røde Kors Hjelpekorps i Øksnes har nå avsluttet overvåkningen i forbindelse med den savnede Truls Henrik Johansen (23).

Usikkert om dødsfall i 2016 var selvmord eller drap:

Kripos er i Vesterålen for å etterforske mistenkelig dødsfall

Kripos-etterforskere er i Vesterålen for å bistå det lokale politiet. Årsaken er et mistenkelig dødsfall som fant sted i 2016. De blir værende i regionen på ubestemt tid.

Usikkert om dødsfall i 2016 var selvmord eller drap:

Kripos er i Vesterålen for å etterforske mistenkelig dødsfall

Kripos-etterforskere er i Vesterålen for å bistå det lokale politiet. Årsaken er et mistenkelig dødsfall som fant sted i 2016. De blir værende i regionen på ubestemt tid.

Øksnes Røde Kors Hjelpekorps:

Ute på overvåknings-søk etter Truls med ny båt

Hjelpekorpset til Øksnes Røde Kors er glade for å nå ha fått egen båt på plass. Tirsdag var de ute i søk etter savnede Truls Henrik Johansen (23). –Vi har fått en bedre beredskap, og skal fortsette å bidra i overvåkningssøket, sier Vidar Johansen.

Morild spilte uavgjort mot serieleder Leknes

Morild klarte seg godt i en vanskelig bortekamp mot serieleder Leknes i fjerdedivisjon.

Holmøy Maritime vil bidra i søket etter Truls:

Stiller med fartøy og ROV i to døgn

Holmøy Maritime AS stiller med MS «Storøy» og ROV i to døgn i søket etter savnede Truls Henrik Johansen (23).

Søket etter Truls Henrik Johansen (23)

– Vi kan ikke gi oss nå

– Vi må områ oss litt både økonomisk og tidsmessig, men planen er å komme i gang med søk igjen, sier stefar til Truls, Morten Nilsen.

– Uverdig at søk på sjøen må finansieres privat

Allerede tidlig på 90-tallet ble det rettet kritikk og henstilt til staten om å påta seg ansvar for å finansiere søk etter omkomne på havet.

– Det er grusomt - det som er ekstra tungt, er at man ikke får tatt et verdig farvel

Da faren til Tommy Arntsen forsvant på havet for 22 år siden, måtte familien samle inn penger for å finansiere privat søk. – Uvissheten og det å ikke få tatt et farvel, er det verste, sier han.

Slepte fritidsbåt med drivstoffproblem

Natt til mandag var redningsskøyta i aksjon.

Erfaren hundefører støtter politiets avgjørelser om at det var rett å stoppe søket i Truls Johansen-saken:

– Jeg vil anbefale at man slår seg til ro med at politiet gjør så godt de kan

Helge Vasseng har 30 års erfaring fra Norske redningshunder, og har tidligere vært med på å finne en omkommet person under vann. – På grunn av straum er søk på sjø veldig krevende og vanskelig, sier han.

– En totalvurdering som ligger bak beslutningen om å stanse søket

– Det er en totalvurdering av alt som er gjort siden den aktuelle dagen, som er årsaken til at søket nå har gått over i en overvåkningsfase, sier Steffen Ravnåsen i Nordland politidistrikt.

– Likhunder har gjort fem markeringer - at politiet har stanser søket nå, henger ikke på greip

Familien til savnede Truls Johansen, som forsvant på havet for halvannen måned siden, fortviler over politiet.

Lagmannsretten forkasta anke

Øksnes-siktet blir sittende i varetekt

Hålogaland lagmannsrett har forkasta anken fra hovedsiktet i Øksnes-saka. Mannen blir dermed sittende i varetekt.

Fortsetter å søke i privat regi

– Foreløpig blir det litt mer søk i privat regi, sier Andre Reinholdtsen. Minnefondet til Truls Henrik Johansen er oppe i over 842.000 kroner.

Politet om Øksnes-saka:

– Vi må ta en ny vurdering over helga

At Truls Johansen ikke er funnet, vanskeliggjør etterforskninga til vesterålspolitiet i saken. Nå må de ta en vurdering på veien videre, både når det gjelder varetektsfengsling av en av de siktede, og saken generelt.

Avslutter søket uten funn

Politiet melder onsdag at de som varslet avslutter søket etter Truls Henrik Johansen. Heller ikke de siste dagene er det gjort funn.

Har samlet inn over 841.000 til Truls Henrik Johansens minnefond

Initiativtakeren til Truls Henrik Johansen (23) sitt minnefond, Eirin Hansen, forteller til VOL at selv om de til nå har samlet inn rundt 841.500 kroner, går det nå litt sakte.

Oppgir havsøk etter Truls Johansen onsdag

Politiet vil fortsette med havsøk fram til onsdag - deretter vil de avslutte søkene, og gå over i en overvåkningsfase.

– Vi anker fengslingskjennelsen

Den 35 år gamle mannen som er siktet for uaktsomt drap av Truls Johansen, anker kjennelsen om varetektfengsling.

Konsentrerer søket etter savnede Truls Henrik Johansen:

Likhunder gjorde markering torsdag kveld

Politiet konsentrerer søket om et området utenfor Hjellsandvika i Øksnes, mot Tunnstad.

Vartektsfengslet i ytterligere fire uker

Mannen som er siktet etter at Truls Johansen forsvant natt til 15. juni, er varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

Hunder skal lete etter Truls Johansen:

Hunden Virre settes inn i søket onsdag

Onsdag ettermiddag kom de svenske likhundene. Allerede onsdag kveld settes de inn i søket. – Vi håper å finne noe, men det er vanskelig med dybden og at det er så store områder, sier hundefører Christer Lindvall.

Likhundene starter arbeidet med å søke etter Truls Johansen onsdag:

– Det vil sannsynligvis bli bare en hund ut i søk om gangen

To hundeekvipasjer med svenske likhunder starter søkearbeidet onsdag ettermiddag.

Har bedt om forlenget varetekt

Politiet har bedt Salten tingrett om at øksnesmannen som er varetektfengslet i forbindelse med at Truls Henrik Johansen forsvant på havet, blir fengslet i fire nye uker.

Mannskap på M/Tr «Holmøy» donerer penger fra brekkvakter til Truls-fondet

– Det var ei utrolig rørende melding, sier Eirin Hansen som står bak innsamlinga til minnefondet til Truls Henrik Johansen (23). Mannskap på tråleren «Holmøy» gir nå 20.000 kroner til fondet, og oppfordrer andre trålere til å gjøre det samme.

Droneforbud i forbindelse med politiets søk etter Truls Johansen

Likhundene som settes inn i søket, trenger rolige omgivelser.

Droneforbud i forbindelse med politiets søk etter Truls Johansen

Likhundene som settes inn i søket, trenger rolige omgivelser.

Søket etter Truls Johansen:

Får bruke svenske likhunder

Politiet har fått tillatelse til å ta i bruk likhunder fra Sverige. De håper hundene kan komme i søk onsdag denne uka.

Søket etter Truls Johansen:

Resultatløs leting også søndag

Undervannssøket med miniubåt var resultatløs også søndag.

Søket etter savnede Truls Johansen:

– Landsøket avsluttet, fortsetter på sjøen

Dagens søk etter savnede Truls Johansen er avsluttet uten at det er gjort noen funn.

Flytter søket østover:

Store styrker leter etter Truls Johansen i dag

Politiet startet i dag en intensivert leting etter den savnede Truls Johansen, som forsvant 15. juni på uklart hvis.

Storstilte søk gjenopptas fra lørdag:

Har bedt om bistand fra de svenske likhundene

Politiet ønsker ikke å si hva konkret det er som gjør at de flytter søkeområdet etter Truls Johansen. Nå vil de gjenoppta søk både på land og til vanns - og de har bedt om bistand fra likhundene som bidro til å finne liket etter Kim Wall.

Gir ikke opp å finne Truls Johansen:

Politiet: – Ny informasjon gjør at vi vil søke i et nytt område

I en pressemelding melder politiet i Vesterålen at de skal fortsette søkene etter Truls Johansen. De har ikke gitt opp å finne ham.

Viljar i søk med ROV ved Hjellsandøy:

– Jeg tror vi har sjekket ut 10.000 steiner i søket til nå

Onsdag var Andre Reinholdtsen med «Viljar» ute i ROV-søk ved Hjellsandøy. –Vi tester ut en ny sporsender på ROV-en, samtidig som vi kjører fullt søk, sier han.

Har bidratt med søk i mange dager:

– Likhunder kan klare å lokalisere – jeg håper de tas i bruk

Wenche Sørlie Hamremoen mener de svenske likhundene er en unik ressurs og håper de blir satt inn i søket etter savnede Truls Henrik Johansen. –Dette er hunder som er spesialutdannet, sier hun.

Savnetsaken i Øksnes:

Vurderer svenske likhunder – de samme som fant Kim Wall

Politiet vurderer å benytte de svenske likhundene som ble brukt under søket etter Kim Wall i Danmark. De spesialtrente hundene er i stand til å markere duftspor av lik som ligger under vann.

Truls Henrik Johansen-forsvinningen:

Politiet bekrefter løslatelse av to av de tre siktede

Politiet bekrefter i dag at to av de tre siktede i saken rundt forsvinningen til Truls Henrik Johansen, slippes fri fra varetekt i dag.

Har fått inn 800.000 til minnefondet – nå auksjoneres kunst

Glenn Harald Hansen sier innsamlingen til minnefondet til savnede Truls Henrik Johansen (23) har gått over all forventning. Nå har kunstneren Jarle Hammer gitt et bilde som auksjoneres bort.

Brennsund har finkjemmet havbunnen ved Børøya:

– Føler vi har fått søkt gjennom området veldig bra

Mannskap og operatører om bord på «Brennsund» sier søkeforholdene i dag har vært optimale.  –Vi har hatt god sikt under vann, og har fått gjennomsøkt området veldig bra, sier Magnus Halvorsen.

Savnet-saken i Øksnes:

Har ikke gjort funn ennå

Søket etter savnede Truls Henrik Johansen (23) har pågått siden mandag med bruk av ROV og scannerutstyr om bord på katamaranen «Brennsund» i et området øst for Børøya.

Forsvinningen i Øksnes:

To av tre siktede ut av varetekt torsdag

To av de tre siktede i saken rundt forsvinningen til den savnede Truls Henrik Johansen i Øksnes natt til 15. juni, slipper ut av varetekt i løpet av torsdag.

Truls-forsvinningen: Siktet 35-åring skal ha avfyrt skudd for å varsle

MYRE (VG) Politiet mener det er grunn til å mistenke at alle de tre siktede visste at Truls Henrik Johansen (23) hadde forsvunnet på havet da de ble plukket opp av redningsskøyta.

Politiet etterlyser vitner i båt i savnetsaken i Øksnes

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som var i båt ved Svinøya natt til fredag 15. juni, i tidsrommet Truls Henrik Johansen forsvant.

Gjennomførte søk i dag

Trolig ferdig med strandsøk etter Truls Johansen - ingen funn

Det siste offisielle strandsøket etter Truls Johansen ble trolig foretatt lørdag. Rundt 35 mennesker deltok i søket.

Fortsetter med søk etter Truls Johansen lørdag:

– Vi har fortsatt tro på å finne noe

På grunn av været har politiets søk etter Truls Johansen eller gjenstander som kan settes i sammenheng med forsvinninga hans, blitt utsatt. Lørdag gjenopptas det.

Saken rundt savnede Truls Henrik Johansen:

Lagmannsretten reduserte fengslingen til to av de siktede

To av de siktede i saken rundt søket etter Truls Henrik Johansen, fikk i dag sin varetektsfengsling redusert fra fire til to uker.

Dro ut på havet med siktede rett etter at Truls Henrik Johansen forsvant

MYRE (VG) Brødrene Ken-Ivan og André Reinholdtsen dro ut på havet med to av mennene som nå er siktet etter at Truls Henrik Johansen forsvant. Å peke ut hvor Johansen hadde falt i havet, skulle vise seg å være vanskelig.

Den ene siktedes advokat, Hanne Elise Skare:

– Anker til Høyesterett

To menn siktet i savnetsaken i Øksnes anker fengslingsavgjørelsen i lagmannsretten.

Lagmannsretten så bort fra tingrettens kjennelse:

Varetektsfengsling for alle de tre siktede

Alle de tre siktede mennene i saken rundt savnede Truls Henrik Johansen er varetektsfengslet etter ankesaker i lagmannsretten.

Konsentrerer søket rundt Børøya:

Hjelpekorps og redningshunder ut i strandsøk til helga

– Vi konkluderer med at det vil bli foretatt nye søk, både strandsøk og søk i havet i området Børøya, sier innsatsleder Jørn Karlsen.

Faren til Truls Henrik Johansen til VG:

– Vi som familie vil ha svar på hva som skjedde med Truls og hvorfor det skjedde

Politiet vet fortsatt ikke hva som skjedde med Truls Henrik Johansen (23), som forsvant på havet i Øksnes i Nordland 15. juni. Familien tror de siktede kan sitte på viktig informasjon.

Forsvinningssaken i Øksnes:

Politiet: – Ønsker å komme i kontakt med alle som var ute i båt rundt Skipnes den aktuelle natten

Politiet ønsker at alle som var ute i båt natten Truls Henrik Johansen forsvant tar kontakt med dem.

Jobber med å sammenstille strandsøkene:

Hunder gjorde markeringer i området Børøya

Innsatsleder Jørn Karlsen som koordinerer søket etter savnede Truls Henrik Johansen (23) arbeider med å få oversikt over alt av strandsøk. Søndag ble søket konsentert etter at hunder markerte ved Børøya.

Avventer kjennelse i ankesak mot to av de siktede

Politiet avventer nå kjennelsen fra lagmannsretten på fengslingsspørsmålet om to av de siktede i saken rundt savnet saken rundt forsviningen av Truls Henrik Johnansen (23).

Over 600.000 kroner samlet inn til søket etter Truls

Innsamlingen som er startet av privatpersoner til et minnefond til søk etter Truls Johansen (23) har nå oversteget 600.000 kroner. – Det er helt utrolig, sier Glenn Harald Hansen.

Samlet inn over 500.000 kroner:

Nå blir det nytt varmesøkende kamera til redningsskøyta

Innsamlingsaksjonen Rudi Mortensen satte i gang etter at kompisen forsvant på sjøen, gjør at Redningsselskapet nå får råd til ei viktig oppgradering på redningsskøyta «Knut Hoem» med nytt varmesøkende kamera.

– Vi er utrolig takknemlig for den frivillige innsatsen

Mandag vil politiet forsøke å sammenholde alle de frivillige strandsøkene med de offisielle søkene som har vært organisert. – Vi må prøve å finne ut om der er plasser der det ikke har vært søkt, sier innsatsleder Jørn Karlsen.

Gjorde en flott innsats i strandsøket

Redningshunden Diesel er ennå ikke ferdig utdannet, men viste hva han er god for i strandsøket som ble gjennomført lørdag.

Store ressurser satt inn:

70 personer ute i søk fra Kråkberget

Politiet koordinerer nå et større søk etter savnede Truls Henrik Johansen (23). Lørdag ble det gjennomført strandsøk en rekke steder i Bø, der 70 personer deltok.

Kripos bistår lokalt politi med etterforskningsledelse og teknisk etterforskning

Kripos er nå på plass i Vesterålen for å bistå politiet i etterforskningen rundt forsvinningen av Truls Henrik Johansen.

Vil søke i Bø-området lørdag

Innsatsleder i Sortland, Jørn Karlsen, forteller VOL at søket etter savnede Truls Henrik Johansen vil fortsette i Bø-området lørdag.

Ankesak ikke opp før over helga

Politiet anket kjennelsen fra fengslingsmøtet i tingretten. Ankesak kommer ikke opp i lagmannsretten før over helga.

– Vi må trolig gjennomsøke hele området på nytt

Fra «Viljar» fortsetter søket etter savnede Truls Johansen. – Vi trenger mye båter ute de neste tre-fire dagene, vi har fortsatt et håp om å gjøre funn, sier Andre Reinholdtsen.

Stort samhold og engasjement i Øksnes:

Signy koker lapskaus til letemannskapene

Signy Bye Larsen er blant mange frivillige som bidrar. Hun leverte lapskaus til båtmannskapene som deltar i søket etter savnede Truls Johansen.

Politiets ROV-ressurs ankommer onsdag:

Formidabel innsats i søket etter savnede Truls Johansen

– Området vi søker i har vært utvidet fordi vi må ta med vind, vær og straum i betraktning, sier lensmann i Øksnes, Jonny Holen. Han er imponert over innsatsen som er lagt ned av frivillige i søket.

Heliteam med frivillig innsats i søket

Heliteam bidrar tirsdag ettermiddag fra lufta i søket etter den savnede.

Fortsetter søket etter savnede- betaler ROV av egen lomme:

– Om bord på «Viljar» ble vi nedringt av frivillige som vil bidra

Øksnes kommune oppfordrer frivillige om å delta i søket etter den savnede fiskeren og et større søk pågår nå.  – Vi holdt på å bli nedringt av folk, sier Ken Ivan Reinholdtsen, som berømmer den store innsatsen.

Starter privat ettersøksfond etter savnet i Øksnes

Samtidig som innsamlingsaksjonen til Redningsselskapet nærmer seg en halv million kroner, har Eirin Hansen fra Øksnes startet en privat innsamlingsaksjon til søk etter den savnede fiskeren.

Ikke bare én, men to samtidige ulykker med båt i Øksnes

Det var ikke bare én, men to samtidige ulykker med småbåter i Øksnes natt til fredag i forrige uke.

– Nå er det viktig at vi tar vare på hverandre

Ordfører Karianne Bråthen sier det er overveldende å se hvordan et samfunn stiller opp når krisa rammer.

Samler inn til Redningsselskapet etter ulykka i Øksnes

Æ ønska å starte deinna innsamlingsaksjon mæst førr å hedre han Truls, mæn å førr å prøv så gått mann kainn å jør havet tell en tryggare plass å vær., skriver Rudi Mortensen fra Øksnes på Facebook. På kort tid er det samlet inn over 300.000 kroner til Redningsselskapet.

Dårlig vær skaper problemer:

Resultatløst søk etter savnet fisker

Dårlig vær gjør at videre søk etter den savnede fiskeren Truls Henrik Johansen fra Øksnes er utsatt til søndag. Det førte ikke med seg resultater.

Har frigitt navnet på savnet fisker

Politiet i Nordland har nå frigitt navnet på fiskeren som er savnet utenfor Øksnes.