Verste på 20 år

Elendig rypetelling i Øksnes

Det meldes om nedslående resultater etter rypetellinger rundt omkring i Øksnes kommune. Faktisk de dårligste resultatene på 20 år.
Øksnes

Det er Øksnesavisa som skriver dette.

– Vi har erfaring med rypetellinger fra en periode på 20 år i Øksnes. Vi har også god kunnskap om hvilke terreng vi skal telle ryper i, og som samtidig forteller om hva som har vært årets rype-produksjon for hele vårt område. Vår oppsummering er dessverre nedslående. De rypene vi fant med høyst premierte fuglehunder var for det meste enkeltfugl, og små kull. Og det var veldig langt mellom dem. I områder der det for kort tid siden var «hønsegård», kunne vi nå bare finne enkeltfugl, sier den erfarne jegeren Raymond Sollie til avisa.

Han sier videre at i forhold til den beste tellinga de har gjort i Øksnes noen gang, er rypebestanden nå bare ca. 1/7-del. Deres konklusjon er at det på årets rypejakt bør skytes veldig få ryper.

– Ellers tærer vi på stamfugl-bestanden, konkluderer Sollie overfor Øksnesavisa.