Anleggsarbeiderne får skryt

Endelig utbedring av «anlegget» over Strengelvågfjorden

Det er stor tilfredshet blant innbyggerne på Klo og Stø over at moloen over Strengelvågfjorden endelig utbedres. Anleggsarbeiderne får skryt fra lokalbefolkningen over måten de deler fortløpende info.

Entreprenøren er godt i gang med å utbedre veien over Strengelvågfjorden.  Foto: Tommy Hansen

Øksnes

VOL har gjentatte ganger skrevet om den elendige veien over det mange omtaler som «anlegget» over Strengelvågfjorden.


«Folkeopprør» mot elendig vei

Befolkningen på Klo og Stø i Øksnes står sammen med busselskap, taxinæringa, transportselskaper og alle som daglig ferdes over «anlegget» over Strengelvågfjorden på kravet om at veien nå må utbedres. De kaller dagens standard som ei skam og et hån mot brukerne.


I vinter ble det nesten folkeopprør, da sambygdinger troppet opp i hopetall i et elendig vær for å uttrykke sin misnøye over veistandarden.

Å si i fra når nok er nok viste seg å være en smart framgangsmåte, all den tid vegvesenet maktet å finne tilstrekkelige midler til å få oppgradert standarden på veien.

Det som nå konkret skal gjøres, er å oppgradere veien fra broa midt på moloen i retning Klo, til samme standard som resten av veibanen. Det betyr breddeutvidelse, ny asfalt og nytt rekkverk.

Får skryt

Det er entreprenøren Alf Brekken og Sønner som har hovedentreprisen på arbeidet, og John Helland i selskapet får skryt for å holde lokalbefolkningen fortløpende oppdatert på ulike grupper på Facebook på hva som skjer akkurat den aktuelle dagen.

– Her har mange entreprenører og vegvesenet mye å lære når det gjelder å informere. Fantastisk bra, uttaler en seg på sosiale medier.

– Veldig bra at du tar deg tid og oppdaterer og holder oss informert. Bra jobba, er en annen kommentar.

Resirkulert

John Hallan uttaler til Bladet Vesterålen at asfalten som er fjernet skal resirkuleres og brukes til fyll under den nye asfalten.

– Vi legger på duk før vi fyller tilbake den gamle asfalten, og deretter blir det ny asfalt på toppen, sier Hellan til avisa.