2 x Nordeng i NM terrengløp i helga

På lørdag førstkommende arrangeres NM i terrengløp lang løype i Frognerparken i Oslo. Alsvåg IL stiller med to deltakere.

Johan Nordeng (til venstre) og August Nordeng skal representere Alsvåg IL under NM i terrengløp til helga. Bildet er tatt etter Hytteplanmila i Hønefoss 2018.  Foto: Kristin Nordeng

Øksnes

Johan Nordeng skal løpe fire-kilometer i 15-16 årsklassen, mens August Nordeng skal løpe ti-kilometer i seniorklassen. De er begge langrennsløpere og bruker terreng-NM som en del av oppkjøringa fram mot skisesongen.

– Vi har moderate forventninger til plassering på resultatlista, sier August. Løp i terrenget er selvsagt en del av treningsgrunnlaget, men vi har ikke lagt ned allverden med spesifikk konkurransetrening fram mot dette løpet. Det skal likevel bli moro å måle fart og krefter mot de beste i landet, også medlemmer av langrennslandslaget, sier brødrene Nordeng.

Helga etter arrangeres Hytteplanmila i Hønefoss, et av Norges raskeste milløp, med 3800 deltakere. Da får de to følge av også Sivert Nordeng slik at Alsvåg IL kan stille med tre løpere den helga.

August og Johan er for ordens skyld søskenbarn.