Kjæresten roser Sørloth: – Blir ekstra stolt

ATTARD (VG) Alexander Sørloth (23) har kommet styrket ut av to kontrastfylte år i karrieren. Det imponerer vesterålsjenta Lena Selnes (24) fra Alsvåg, som er Sørloths samboer.

KJÆRESTER: Lena Selnes og Alexander Sørloth tok imot VG i leiligheten i London i fjor. Nå bor de i Tyrkia. F  Foto: Nina Rangøy, VG

Øksnes

På Malta ble Sørloth den første spilleren til å score i tre kamper på rad for herrelandslaget siden 2009. Den muligheten skaffet 23-åringen seg etter å ha lagt bak seg to år med opp- og nedturer.

Glitrende spill for danske Midtjylland førte i januar 2018 til en overgang til Premier League-klubben Crystal Palace, men etter en god start på England-oppholdet ble spilletiden mindre og mindre.

Parallelt opplevde trønderen en utfordrende periode på landslaget. Sørloth har vært åpen om at det gikk utover selvtilliten – men nå forteller kjæresten at han aldri lot det rokke ved målet om å prestere på det ypperste nivået.

– «Alex» er veldig målrettet og har alltid hatt store ambisjoner om å gjøre det enda bedre, uavhengig av om det går bra eller ikke, forteller Selnes til VG.


Lena fra Alsvåg er «fotballfrue» på deltid

Alsvågværing Lena Selnes (23) er «fotballfrue» på deltid da hun pendler mellom studentlivet i Trondheim og en mer luksuriøs tilværelse i London, sammen med kjæresten og Crystal Palace-spiller, Alexander Sørloth.


Lena Selnes og fotballspiller Alexander Sørloth veksler mellom å bo i London og i Trondheim. - Jeg bor jo egentlig litt for meg selv siden Alexander er mest i London, sier Selnes. Her er de på ferie i Italia.  Foto: Privat.

– Ekstra stolt

Etter å ha blitt leid ut til belgiske Gent forrige sesong, skrev Sørloth i sommer under på en låneavtale på to år med Trabzonspor. Det har vært svært vellykket.

– Jeg er veldig fornøyd. Det har vært godt å komme i gang med scoringer, og jeg føler at jeg er en viktig del av laget, fortalte den 194 centimeter høye angriperen til VG i forbindelse med forrige landslagssamling.

For i Tyrkia har Sørloth fått en pangstart med åtte scoringer og tre målgivende pasninger på de 16 første kampene. Samtidig har nordmannen vist for landslagssjef Lars Lagerbäck hvor god han kan være med én nettkjenning mot Romania og to nye mot Færøyene sist fredag.

– Det første han sa da jeg møtte ham etter landskampen sist, var: «Det skulle vært tre, pappa scoret jo to mot dem!»

– Det forklarer mentaliteten hans ganske greit, forteller kjæresten Selnes og ler.

– Men nei, han jobber alltid hardt og er flink til å være positiv og bruke utfordringer som motivasjon i stedet for å grave seg ned. Så da blir man jo ekstra stolt når han lykkes og det går bra, sier 24-åringen.

Lena Selnes studerer i Trondheim, men pendler mellom til London for å følge kjæresten Alexander Sørloth når han spiller kamp med Premier League-klubben Crystal Palace.  Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

Roser pappa Gøran

Selnes har vært med på hele Sørloths reise – fra Bodø/Glimt i 2015 til spill i Danmark, England, Belgia og nå Tyrkia. Hun beskriver kjæresten som en positiv type som er flink til å se fremover.

– Det er selvfølgelig veldig artig at det går så bra. Jeg merker det på humøret hans når han kommer hjem fra både trening og kamp at han trives og har det fint. Det er ikke det at han er sint og sur ellers, men han er kanskje ekstra fornøyd nå, sier Selnes og smiler.

Hun roser også Sørloths pappa, Gøran. Den tidligere spissen scoret selv 15 mål på 53 landskamper for Norge.

– Det skal sies at han er heldig som har en far med egne erfaringer fra fotballen og som alltid er i godt humør, som han kan ringe til etter kamper og så videre. Jeg tror de fleste som kjenner Gøran vet at han er positiv og glad i å snakke om at man hele tida må tenke utvikling. Så det er mulig det har satt seg i bakhodet til Alex opp igjennom årene, forteller Selnes.

– Det har kanskje også blitt mer fotballsnakk på privaten nå, når jeg tenker meg om – men det hører vel med, sier hun og ler.