Johan Nordeng markerte seg i debuten med flagget på brystet

Alsvåg-løperen Johan Nordeng har gjort det skarpt i skisporet denne vinteren. For to uker siden vant han et Norgescup-renn. Fredag oppnådde han en ny, sterk plassering, da han kom på niendeplass under et FIS-renn i Falun.

Johan Nordeng, Alsvåg IL, her fra et tidligere løp.  Foto: Svein Halvor Moe.

Øksnes

Rennet er en del av Nordisk juniorlandskamp, som Nordeng ble tatt ut til for noen uker siden, sammen med fem andre gutter og seks jenter fra ulike klubber i Norge.


Johan Nordeng går med flagget på brystet

På grunn av sine gode resultater nylig, er skiløperen fra Alsvåg IL, Johan Nordeng, tatt ut til å representere Norge under Nordisk juniorlandskamp i Falun senere i januar.


Nordeng, som ble den tredje beste nordmannen i løpet, er ikke veldig godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg følte meg ikke så bra og var litt slapp. Jeg føler at jeg har mer inne. Kroppen fungerte ikke helt, men man kan ikke ha bra dager hver gang, sier Nordeng til Vol, før han innrømmer at en niendeplass i debuten med flagget på brystet, når alt kommer til alt, er en ganske god plassering.


Northug-trener hyller Johan Nordeng

Stig Rune Kveen reiste fra Melbu som 16-åring for å satse på langrenn. Han ble god og ble etter hvert en merittert trener for Petter Northug. Kveen, som fortsatt har et stort Vesterålen-hjerte, hyller Johan Nordeng fra Alsvåg.


Lørdag er det duket for en ny øvelse i mesterskapet, som er sprint. Nordeng har planer om å gå hardt ut.

– Jeg vil gå ut med forventninger om å komme meg videre fra prologen, og kanskje jeg kan gå noen gode heat. Målet er å komme så langt som mulig. Å komme til finalen blir nok hardt, siden det er mange gode løpere med, der flere av dem er eldre, sier Nordeng.

Nordisk juniorlandskamp avsluttes med stafetter på søndag.