To nye smittede i Øksnes

Tirsdag kveld meldes det om to nye tilfeller med koronasmitte i Øksnes.
Øksnes

Så langt antas det at også disse tilfellene har forbindelse med det pågående smitteutbruddet med opprinnelse i Sortland kommune. Alle de smittede er isolerte og nærkontakter er satt i karantene, står det å lese i en pressemelding fra Øksnes kommune.

Der står det også å lese at kommunelegen i kveld har fått bekreftet at det er Deltavarianten av koronaviruset som har spredd seg i Vesterålen.

Smittesporing og testing pågår og vil fortsette for fullt, og så lenge det er nødvendig. Kommunen sier de har oversikt over smittesituasjonen og smitteveier, samtidig forventer de flere smittede de neste dagene. I dag er det testet rundt 90 personer.

I morgen, onsdag, vil det bli utvidet tid for testing, og det er fortsatt noe ledig testkapasitet.

«Selv om antall smittede i dag er lavere enn de to foregående dagene, ansees utbruddet i Vesterålen anses fortsatt som omfattende og uoversiktlig, og vi oppfordrer alle innbyggere i Øksnes på det sterkeste om å være forsiktig og ekstra nøye med å holde avstand (helst 2 meter), opprettholde god håndhygiene og bruke munnbind på steder der det er mange personer», heter det i pressemeldingen.

Ytterliggere lokale tiltak vurderes fortløpende.

Med de siste to smittetilfellene, er det registrert 20 smittede i Øksnes i løpet av de siste to dagene.