Arrangerer brødbakekonkurranse i Vesterålen

I forbindelse med jubileumsfeiringen av Ingeborgs Legat, lyser Øksnes kommune ut en brødbakekonkurranse. Alle kan delta, og vinneren vil finne brødet sitt i bakerihyllene hos Magnussen Bakeri gjennom hele høsten.

  Foto: Unsplash.

Øksnes


– Konkurransen er åpen for alle, og vinneren kåres av både folkets stemmer og en helt egen fagjury, sier prosjektleder Henriette Endresen i en pressemelding.

De eneste kriteriene for brødet, er at det skal være et sunt og godt hverdagsbrød. Ellers står alle bakerne fritt til å bruke kreativiteten sin.

– Brødbakekonkurransen er en del av jubileumet til Ingeborgs legat. Ingeborg sørget i 1621 for at 600 kilo mel skal sendes til trengende i Vesterålen hvert år, og i 2021 mottar vi fortsatt melet. Som en hyllest til dette ønsker vi å selge Ingeborgs brød, og vi håper det sitter noen der ute med ei knallgod oppskrift, fortsetter Endresen.

Veldedig formål

For hvert brød som selges, går én krone til et veldedig formål. Formålet er ennå ikke bestemt, men Endresen håper innbyggerne vil komme med forslag til hvem de synes fortjener andelen.

– I Ingeborgs ånd skal også brødbakekonkurransen komme til gode de som trenger det mest.

Det er Magnussens bakeri som skal selge brødet i første omgang, men Endresen utelukker ikke at brødet blir å finne flere steder.

– Vi håper de butikkene som blir kontaktet er positive og velger å ta inn brødet. Det er et skikkelig lokalprodusert brød!

Engasjert jury

Fagansvarlig i Magnussens bakeri, Florian Vandenbussche, gleder seg til å se Vesterålingene utfolde sine bakekunnskaper.

– Jeg er fransk, og har bodd i Norge i sju år, men ikke så lenge i Nord-Norge. Jeg er veldig spent på å se hvilke typer brød Vesterålingene baker.

Bakeriet stiller blant annet med to bakere som skal være en del av juryen, og som får smake på bidragene.

– Jeg har ganske høye forventninger! Håper på mange gode bidrag, spesielt med gode grovbrød, ler han.

Vinnerbrødet kåres lørdag 18. september, på markedet på Myre torg under Folkehelseuka.

– Vi håper at mange ønsker å være med! Jeg både vet og tror at det sitter mange flinke brødbakere der ute, slår Henriette Endresen fast.