Raskest opp Nonskollen men ikke sammenlagt

August Nordeng vant sin andre konkurranse under Vesterålen Summer Games da han kom til topps på Nonskollen på 26 minutter søndag. Det holdt ikke til sammenlagtseier.

Vesterålen Triple Challenge

Øksnes

For det var Bård Meløe fra Vesterålen sykkelklubb som vant sammenlagt og dermed kan kalle seg Cerpus Triple Challenge-mester 2015. August Nordeng tok det med fatning etter målgang 611 meter over havet over Alsvåg sentrum.

- Det var tungt, men jeg er fornøyd med løpet mitt. Tida er god til tross for at jeg kjente sykkelløpet fra i går godt i beina, sier han pesende rett etter målgang.

- Det er ikke bittert å ikke vinne. Jeg ga det jeg kunne og er fornøyd med å klare å gjennomføre så bra, sier han.

På kvinnesida var det Eira Nordeng Jensen fra Alsvåg IL som vant.

- Dette var pers på Nonskollen og veldig artig å få det til. Jeg kjente løpet i går godt i beina, men klare å ha god fart oppover, sier hun.

Håvard Gjerstad fra Hadsel var en av mange som også deltok på motbakkeløpet på Hallartind forrige helg. Han syntes Nonskollen var et helt annet dyr enn Hallartind.

- Det var beintøft og en helt annen opplevelse. Hallartinden er bratt og du må holde et visst tempo hele tiden. Her var det også bratt, men enkelte partier inviterte til mer løping. Siden jeg ikke har vært på fjellet før var det er i utfordring. Det og det å ikke vite hvor toppen var hen, sier Gjerstad som spran opp til toppen på 27.10 som holdt til en fjerdeplass.

Resultatlista finner du på Vesterålen Triple Challenge sine hjemmesider.

Aktive og mosjonister

Helgas arrangement, den andre i rekken av Vesterålen Summer Games, har vært vellykket. 35 deltakere har deltatt aktivt på Cerpus Triple Challenge, mens flere hundre mosjonister og aktive har deltatt på enkeltøvelser gjennom lørdag og søndag.

Les også: Gjentok fjorårets gateløp-seier

              Spenning i Vesterålen Triple Challenge

Vinnerne ble søndag kronet med premier og diplom.

Se bilder fra nonskollen opp øverst i saken. Du bla i bildene ved å bruke piltastene. Like under finner du en liten videoreportasje fra løpet. Den fungerer best i fullskjerm.