Leder turkåring

Dronningruta i Øksnes leder avstemningen "Norges fineste tur".
Øksnes

Ti finalister i kåringen av Norges fineste tur klare. Nå kan du være med og avgjøre hvilken kandidat som går av med seieren. Så langt leder Dronningruta i Øksnes avstemningen, som går frem til fredag klokken 16. Les mer om avstemningen i Friluftsliv.  Her kan du gi din stemme.

Dette er turene som er plukket ut:

1. Kjerag.

Kjerag ruver majestetisk med sine 1000 vertikale høydemeter rett opp av Lysefjorden. Turen er en av de mest populære dagsturene i regionen, og besøket til den populære Kjeragbolten øker stadig.

2. Nordberg Fort til Lista Fyr.

Opplev storslått kystnatur og kulturminner i et av Norges eldste kulturlandskap.

3. Mørkonga - Oslomarkas mest dramatiske?

Spektakulær tur for små og store. Rundturen starter fra Steinsfjorden og går bratt opp til og gjennom juvet Mørkganga. Fantastisk utsikt på toppen av Mørkgonga.

4. Stø - Nyksund (Dronningruta).

«Dronningruta» går langs fjære og over fjell ytterst mot havet i Vesterålen. Dronning Sonja gjennomførte denne turen da hun besøkte Vesterålen i 1994, derav navnet på denne spektakulære turen.

5. Fuglhuken.

Denne klippa ligger i Lofoten, ut mot storhavet. Der stuper den 557 meter rett ned i sjøen.

6. Kilstivatnet-Skrenakken-Verpesdal-Kilsti.

Den vakreste rundttur vi har gått. Et fabelaktig varierende landskap med utsikt som omtrent tar pusten ifra deg, skriver forslagsstillerne.

7. Røa i Femundsmarka.

Femundsmarka er i mine øyner en av de siste skikkelige villmarksområdene i Norge. En tur hit er virkelig balsam for sjelen og kan anbefales på det sterkeste.

8. Trolltunga Via Ferrata.

Sykkeltur langs et turkist brevann finere enn Bondhusvannet. Fottur opp en nydelig U-dal finere enn Innerdalen. Klatring opp en vegg finere enn Trango, og utsikt fra en stein finere enn den Blå steinen. Fire høydepunkter som alle er verdt å reise langt for å oppleve.

9. Topptur til Dronningkrona 1816 moh.

Med sine 1816 moh. rett opp fra Sunndalsfjorden er Dronningkrona en toppturfavoritt både i skisesongen og på sommeren. På toppen er det luftig og man har en fantastisk utsikt mot Sunndalsfjella, Trollheimen og utover fjordene. Med hele 1600 høydemeter nedkjøring på ski er det verdt slitet opp.

10. Snota – i hjertet av Trollheimen.

Blant alle godbitene som til sammen utgjør Trollheimen, er Snota virkelig en av toppene du ikke vil gå glipp av! Toppens karakteristiske «haifinne» rager den frem i landskapet, og er godt synlig fra store avstander. Med riktig utstyr er dette et fjell som er fantastisk, sommer som vinter!