Nordland fylkeskommune inngårsamarbeidsavtale med Øksnes kommune om utbedring av FV 938 mellom Myre ogNyksund, og bevilger et tilskudd på 1 million kroner, som fylkeskommunens andeltil gjennomføring av tiltaket. Det opplyser Arne Knutsen, fylkesråd for næring og utvikling, i en pressemelding tirsdag kveld.

Ifølge pressemeldingen ble grunnlaget skissert i møte mellom kommune,Fylkesmannen i Nordland og Nordland fylkeskommune. I møtet ble det drøftet et mulig spleiselagmellom de tre partene. Prosjektet har en beregnet totalkostnad på cirka 5,3millioner kroner, skriver Knutsen.

- Nyksund fremstår som en av de aller viktigsteturistattraksjonene i Vesterålen. Veien til Nyksund har ikke bare betydning forØksnes kommune, men for hele vesterålsregionen og Nordland fylke ireislivssammenheng, sier fylkesråd Knutsen.

- Sikrere vegstrekning vil styrke næringslivet i Nyksund, Det vil gi et bedregrunnlag for charterbusser fra Sortland til Nyksund. For reiselivskunder ellers vil det også blien tryggere og mer forutsigbar vegstrekning. Dette vil også være viktig for desom arbeider i Nyksund og for varetransport på strekningen. Alt ialt vil dette gi bedre samfunnssikkerhet og legge til rette for øktnæringsaktivitet, sier Knutsen

Fylkesråden understreker i pressemeldingen at det er avvik fra etablert praksis å yte økonomiskstøtte til en vei som ikke er fylkeskommunens ansvar.

- Imidlertid finnerfylkesrådet denne saken som så vidt spesiell at det tilrås at praksis fravikes,sier næringsråd Knutsen.