Serverer internasjonal skreimiddag

Sjømatrådet satser på internasjonal skreilansering, og det hele sparkes i gang i dag med internasjonal skreimiddag på Myre.

Øksnesordfører Jørn Martinussen ønsket velkommen og fortalte litt om skreien. 

Øksnes

Kokker fra sju land er i dag samlet på kjøkkenet på videregående skolen på Myre. De tilbringer denne uken i Vesterålen for å oppleve det nordnorske skreifisket, arbeide med råvarene, og være med på tradisjonsrik skreimøljemiddag hjemme hos fire lokale familier.

Les også: Internasjonalt avspark for skreien

For øyeblikket er kokkene, sammen med leder av kokkelandslaget, Jostein Medhus, prosjektansvarlig og representanter fra Norsk Sjømatråd i Tromsø, og elever og lærere fra 1. og 2. året på matfaglinja på Sortland videregående avdeling Øksnes, på kjøkkenet for å sparke i gang skreilanseringen.

Andværing og kommunikasjonssjef i Norsk Sjømatråd i Tromsø, Geir Bakkevoll, ønsket velkommen. Kokkene er nå i gang med tilbereding av torsk, med oppskrifter og ingredienser fra sine respektive land, noe som gir det hele et internasjonalt preg.

Fisken skal i kveld serveres til 64 gjester, bestående av blant andre Sjømatrådet, kokkene, matfagelevene, og folk fra fiskemottakene som har levert fisken.