- Viktig å presentere skreien for verden

Det var internasjonal stemning på kjøkkenet på videregående skolen i Øksnes i går.

Den portugisiske mesterkokken José Fernando do Rêgo Cordeiro og matfag- og utvekslingselev Yuka Matsumoto. Foto: Marianne Lovise Strand 

Øksnes

Kokker fra sju ulike land tilbragte ettermiddagen i går med å tilberede skrei på sitt vis.

Les også: Serverer internasjonal skreimiddag

Kokkene er i Vesterålen i forbindelse med Norges Sjømatråds satsning på skrei også utenfor landets grenser. Denne uka arrangeres et stort kickoff for denne lanseringen.

Les også: Internasjonalt avspark for skreien

Alt filmes av Deadline Media fra Sortland og torsdag 23. januar sendes opptak i kombinasjon med direkteoverføring fra Myre havn, fra fiskefeltene utenfor Vesterålen og mottak hos Myre Fiskemottak. Det skal også gjøres intervju på kaia og det hele sendes til TV-seere i Spania, Portugal, Frankrike, USA, Storbritannia, Tyskland og Sverige i tillegg til Norge.