Nå er juletreet på vei til England

For tolvte år på rad sender Sortland kommune juletre til Grimsby i England.

Bilde fra avisen Grimsby Telegraph da de mottok treet i fjor.  

Sortland

Mandag ble det hentet ei gran i kommunens skog, i Osvolldalen, heter det i en pressemelding.

Treet blir videre fraktet til kaia og Eimskip Norway AS sørger for frakt av juletreet fra Sortland til Grimsby.

De siste årene har det vært utfordrende å finne en egnet gran som kan sendes til Grimsby. Ifølge pressemeldingen skal treet være 11-12 meter høyt. Det må heller ikke være en norsk gran, fordi den mister barnålene fort.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo har allerede sendt brev til ordfører Cliff Barber og bekreftet at juletreet er på vei. Det har vært tradisjon at når båten anløper Grimsby, er ordføreren i Borough of North East Lincolnshire på kaia og tar imot juletreet.