Arne Olav Berg slutter som trener for Sortlands A-lag

Mens Jonathan Barlow slutter som assistenttrener for å satse for fullt som spiller.
Sortland

Arne Olav Berg tiltrådte som trener for Sortlands A-lag i fjor høst. Et år senere, velger han å gi seg. Ifølge styreleder i Sortland IL, Tommy Dalheim, er det en helhetsvurdering som ligger bak avgjørelsen.

– Vi har kjørt en grundig evaluering etter sesongen. På bakgrunn av den, har Arne Olav bestemt seg for å gi seg etter en helhetsvurdering. Det synes vi er veldig synd, men slik er situasjonen, sier Dalheim til VOL.

God jobb

Dalheim ønsker å takke Berg for den jobben han har gjort, og håper at han fortsetter å bidra i Sortland idrettslag i årene som kommer.

– Han har gjort en fantastisk jobb i Sortland Idrettslag. Vi ønsker Arne Olav lykke til videre, og har forklart han at døren i idrettslaget alltid vil stå åpen om han ønsker å bidra for klubben i fremtiden, fortsetter Dalheim.

Barlow satser for fullt som spiller

Jonathan Barlow, som har vært spillende assistenttrener i årets sesong, slutter i den rollen for å satse for fullt som spiller.

–  Å være både hjelpetrener og spiller er en svært krevende rolle. Når han nå satser for fullt som spiller, tror vi at det vil slå positivt ut når det gjelder det som skjer på banen. Jonathan er en utrolig god og viktig spiller, sier Dalheim.

Men helt uten treneransvar kommer ikke Barlow til å være i kommende sesong.

– Han har gjort en veldig god jobb med G16-laget, og han har nå taket ja til en sentral rolle i trenerteamet rundt rekrutteringslaget i 5. divisjon, forteller Dalheim.

Ny trener

Arbeidet med å finne ny trener, starter allerede onsdag. Dalheim forteller at det er satt ned en gruppe som skal jobbe målrettet for å finne riktig person. Eksakt hvilken type trener Sortland IL er ute etter, er for tidlig å si, ifølge styrelederen.

– Det er det vi skal finne ut i gruppen. Vi vil kjøre en redelig prosess og skal først avvikle med Arne Olav, sier Dalheim.

Om det blir en ekstern løsning denne gangen, ønsker ikke Dalheim å si noe om på det nåværende tidspunkt. Men målet er at den nye treneren skal være på plass i løpet av kort tid.

– Vi jobber for å finne en ny trener i løpet av noen uker, slår Tommy Dalheim fast.