Mathias Dahl Abelsen og Jonathan Barlow tatt ut til VM-kvalik

Sortlendingene Mathias Dahl Abelsen og Jonathan Barlow er tatt ut i landslagsstroppen i futsal som skal ut i VM-kvalifisering i midten av desember.

Målscorere Simon Laugsand, Jonathan Barlow(3) og Mathias Dahl Abelsen(2) fornøyde etter 6-4 seier mot Nidaros. De to sistnevnte er nå klare for landslaget. Foto: NFF  

Sortland

10.-12. desember spiller det norske landslaget i futsal VM-kvalik mot Portugal, Romania og Polen - alle tre blant verdens beste landslag i futsal.

Barlow fikk sin landslagsdebut i den ene av to vennskapskamper sist helg. Han gjorde sine saker såpass godt at han nå får sjansen med flagget på brystet nok en gang.

- Jonathan var med oss nå mot Sverige og vi ser at han har noe  vi kan utvikle videre, selv om det er tidlig. Samtidig så er det vitktig å gi sjansen til utvikling også i landslagsmiljøet. Han er tatt med som en gardering som bakspiller, forteller landslagssjef Esten O. Sæther til VOL.

Les også: Jonathan Barlow spiller med futsal-landslaget i helga

- Ingen enkel debut

Sæther beskriver Barlows landslagsdebut slik.

- Han fikk spille kamp nummer to mot Sverige. Det var ingen enkel kamp å komme inn i. Han kom inn i en periode hvor vi var veldig gode og svenskene kjørte på hardt for å utligne differansen. For å være en spiller uten erfaring på dette nivået, så klarte han seg veldig bra, sier landslagssjefen.

- Mathias gir oss fart

Sæther sier at uttaket av Mathias Dahl Abelsen er tatt på bakgrunn av prestasjonene i eliteserien så langt.

- Jeg så Mathias under serieåpningen i Trondheim for noen uker siden. Han er en spiller vi tar med på prøve for å se hvordan han passer inn og hvordan han tar nivået. Det er et forsøk rett og slett for å se.

- Vi jakter jo vedlig fart på kantene og det vil Mathias gi oss, så får vi se om han får sjansen.

- Artig det som skjer i Vesterålen

Sæther sier at uttaket av de to ikke har noe med Vesterålen Futsals posisjon på tabellen i eliteserien.

- Forskjellen på nivå og intensitet er så stor fra den hjemlige serien til det vi opplever internasjonalt. Så det har lite å si, sier Sæther.

Men han følger spent med på det som skjer i futsal i Vesterålen.

- Det er veldig spennende det som skjer i Vesterålen og med futsal i Nord-Norge generelt. Det har vist seg at slike samlinger med et miljø på små plasser er med på å utvikle idretten og derfor er det veldig spennende det som skjer i Vesterålen, sier Sæther.

Les også: Tabelltopp i to divisjoner

Tøff motstand

Landslaget møter Romania, Portugal og Polen i tre kvalikkamper til VM i futsal. Kampene er en del av en mellomrunde som Norge, som en av de bedre i norden i futsal, ble direkte kvalifisert til. Sjansene for VM-deltakelse er likevel små.

- De lagene vi møter er blant de beste i verden. Så vi skal normalt sett ikke klare å kvalifisere oss gjennom å være best mot de. Målet er å vinne en kamp og være med å gi de kamp. Nettopp derfor er det så viktig for oss å ta med oss unge lovende spillere som Jonathan og Mathias. De blir en viktig del av fremtiden i futsal og er viktig i forhold til utviklingen av det som per dags dato er en liten idrett i Norge.

Det norske landslaget er nummer 54 i verden per dags dato.