I 15 år har det blitt arrangert Tom Waits-løp i Oslo, et etappeløp mellom brune puber i Gamle Oslo. Tom Waits-løpet er et uformelt tilsvar til det tidligere Grete Waitz-løpet, men innebærer en adskillig større grad av sosialt samvær og brune puber, enn den opprinnelige, sportslige versjonen.

Andre utgave

Årets utgave på Sortland er den andre i rekken. I fjor var det Kulturfabrikken som sto bak initiativet, og fikk med seg alle de andre utelivsaktørene i byen på et stort felles arrangement.

I år er det Gaute Bergsli og Ken Rune Hansen som står bak arrangementet, i samarbeid med Baren Første, Stasjonen Bar, Kvartal 15 og Blå bar.

Bytter hver time

Det hele begynner på Baren Første fredag, før det hver time bærer av gårde til neste bar. Det blir musikalske innslag de fleste stedene.

På Stasjonen bar spiller sortlandsbandet Din Freundin, på Kvartal 15 skal Espen Mowinckel Pettersson spille Tom Waits-låter, mens det er Hanssen company fra Øksnes som skal hylle den amerikanske artisten på Blå bar.

Sosialt

Fjorårets løp var en stor suksess.

– Dette er en fin anledning til å samle folk i alle generasjoner for å høre på god musikk, og gjøre noe sosialt sammen, sier arrangør Gaute Bergsli.

– Og man må selvsagt ikke være Tom Waits-fan for å være med. Dette er for alle.