Håper på full hall mot erkerivalen

Vesterålen Futsal mangler tre viktige spillere foran lørdagens oppgjør mot Sjarmtrollan i eliteserien i futsal i Sortlandshallen
Sortland

Marius Jørgensen håper full hall og erkerivalen Sjarmtrollan på motsatt banehalvdel vil bøte på det.

Mathias Dahl Abelsen, Vebjørn Grunnvoll og Vegard Lysvoll er ute med skade, mens Ulrik Berglann ikke lenger får lov av Bodø/Glimt å spille for Vesterålen Futsal. En av bautaene i laget, Marius Jørgensen, tror likevel hans lag har gode sjanser for full pott mot Sjarmtrollan.

Les også: Vi må bare hylle sortlandsfolket for oppmøtet

– Vi har en stor og god tropp, med mange gode spillere. Det at de fire ikke er med er selvsagt veldig synd, men vi skal likevel klare å slå fra oss, forsikrer han.

Jørgensen tror at publikum vil få se en underholdende og bra match i Sortlandshallen.

– Spiller vi opp mot vår beste så har vi en god sjanse. Det kommer til å bli en artig og tøff kamp som vi alle sammen gleder oss til, sier han.

Full hall

Jørgensen håper på en gjentakelse på forrige hjemmekamp i Sortlandshallen med over to hundre mennesker og god stemning.

– Det hadde mye å si for oss sist gang at så mange tok turen. Det å ha stemning og hjemmestøtte kan være med på å gi oss det lille ekstra. Så vi håper at så mange som mulig tar turen, sier han.

Vesterålen Futsal og Sjarmtrollan har hatt noen bataljer før, men da hovedsakelig i lavere divisjoner.

– Vi har spilt mot dem flere ganger før de rykket opp til eliteserien for et par år siden. Vi har siden den gang tatt de igjen, og kanskje til og med gått forbi de – i alle fall i følge tabellen. De har vært det beste nordnorske laget i futsal lenge. Derfor har denne kampen litt ekstra prestisje, sier han.

Lagene møttes tidligere i sesongen, nærmere bestemt 27. november i fjor. Da ble det 4-3 tap.

– I den kampen var vi fullt på høyde med dem og burde fått noe ut av kampen. Det må vi lære av nå og bruke foran lørdagens kamp.

Les også: Vesterålen Futsal med målkalas

– Stabile prestasjoner

Etter en heidundrende seriestart fløy Vesterålen Futsal opp til topps på tabellen tidlig i sesongen. Siden den gang har laget vært litt mer ustabile. Jørgensen mener likevel at laget prestasjonsmessig har vært stabile gjennom hele sesongen.

– I begynnelsen av sesongen møtte vi kanskje de svakeste lagene i serien og vant kampene våre. Senere har vi møtt noen av de beste. Prestasjonene har hele tiden vært gode, men vi har ikke hatt marginer og kanskje gjort litt urutinerte feil ved flere tilfeller, sier Jørgensen.

Og han har nok mye rett. For laget hans ligger tross alt fortsatt på 2.plass på tabellen, kun ett poeng bak Sandefjord etter ni spilte kamper.

Utfordrende

Laget har nå hatt juleferie siden siste kamp et par uker før jul. Er de nå klare til dyst igjen.

– Vi skal være det. For oss er det selvsagt litt vanskelig å si. Vi bor spredd rundt om i hele Nord-Norge, så vi får ikke trent sammen. Når det er sagt er det profesjonelle og seriøse folk det er snakk om, så jeg tror alle er klare til kamp når dommeren blåser i fløyta.

– Du sier dere har gjort urutinerte feil i flere kamper. Hva slags feil og hvordan skal dere rette på det?

– Når vi møter gode lag vet vi at vi blir straffet på de feilene vi gjør. Vi må luke ut feil og være skjerpet i samfulle 40 minutter kampen pågår. Om vi klarer det, har vi gode sjanser til mange poeng fremover.

Les også: Nytt tap for Vesterålen Futsal