Mariell Amélie med snikåpning på utstilling:

- Veldig deilig å stille ut i Vesterålen

Mariell Amélie tjuvstartet fredag kveld åpningen på sin fotoutstilling "Between Seasons" i Ariblå i Kulturfabrikken.

Mariell Amélie i samtale med Ova Aalo. Alle foto: Espen Mowinckel Pettersson 

Mange besøkte snikåpningen. 

Bildene interesserte. 

Mariell Amélie selv. 

Samtalen med Aalo ga publikum et innblikk i hvordan kunstneren tenker.  

Sortland

28-åringen fra Andenes bor og jobber i London, men er nå hjemme for å stille ut bilder i utstillingen "Between Seasons". Fredag kveld fikk publikum møte kunstneren og høre litt om bakgrunn og inspirasjon. I samtale med Ove Aalo forteller Amélie litt om hvorfor hun bruker seg selv som objekt i kunsten sin.

- Det er litt fordi det er noe jeg tidlig ble vant til. Som enebarn oppvokst på Andenes var det naturlig å bruke meg selv. Det er noe jeg har fortsatt med, forteller hun.

Hun forteller også om gleden av å være hjemme.

- Det er veldig deilig å stille ut i Vesterålen, og veldig godt å se at så mange vil komme å se, sier hun.

For allerede på fredagens sniktitt, midt i tacotida, kom det godt over 30 mennesker for å se på bildene og treffe kunstneren.

De små øyeblikkene

Amélie forteller også litt om navnet på utstillingen.

- Det handler om de små øyeblikkene mellom høytidene. Det er de stundene hvor livet ikke er helt topp rett og slett. De øyeblikkene en har det litt kjipt, sier hun.

Hun er avlorlig på alle bildene, dette fører til at mange tror hun er det også til vanlig.

- Mange blir veldig overraskeet når de treffer meg. De tror jeg er sur, men så er jeg ikke det. Jeg er i grunn en veldig glad person, sier hun og ler.

Kjærlighet til Vesterålen

Bildene i utstillingen er tatt i Vesterålen med selvutløser. Kunstneren selv sier hun har oppdaget en uant kjærlighet til hjemplassen etter at hun flyttet.

- Jeg vil ikke si jeg hatet Andenes før, men jeg likte meg ikke. Nå synes jeg det er fantastisk å være hjemme. Jeg er hjemme så ofte jeg kan, sier hun.

Hun jobber som fotograf i London til daglig, da mest med foto til interiørmagasiner og gallerier. Utdannelsen har hun blant annet tatt ved medielinja ved Hadsel Videregående skole.

Se videoreportasje og intervju med Mariell Amélie i videovinduet øverst i saken.