Sandra Lyng til FamilieFæsterålen

Sandra Lyng er første artist ut på FamilieFæsterålen, og festivalsjefen lover flere artistoverraskelser til barn og unge i Vesterålen.

  Foto: Pressefoto

Sortland

Konserten med The Main Leven under fjorårets arrangement, trakk nesten tusen barn og unge til festivalområdet. I tillegg dukket det opp omtrent like mange under Bondens dag. Nå blir konseptet utvidet etter tilbakemeldinger fra publikuim.

- Vi fikk mange henvendelser fra fortvilte ungdommer som ikke rakk å komme seg fra nabokommunene til fredagskonserten kl.16.00. Familiefæsterålen er en regionsfest, så i år endrer vi på konseptet, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen i en pressemelding.

I år blir Familiefæsterålen samlet på lørdag med masse aktiviteter for barn, unge og konserter med flere artister - både lokale og nasjonale. Første artist ut er Sandra Lyng.

Jeg elsker dere, Vesterålen

Sandra Lyng ble kjent etter sin deltakelse i TV2- programmet Idol i 2004 som 16-åring, siden den gangen har hun levert pophits som PRTeY, Night after Night, Electric City, Play my drum, Heels off og nå er hun aktuell med Moonrise som er blitt årets «Paradise Hotel»-låt.

Sandra er en av artistene som flest barn og unge har ønsket seg til FamilieFæsterålen, og det synes hun er utrolig stas.

Sist hun var i Vesterålen, var på VGlista-konserten i 2014. I pøsregn foran 13.000 publikummere, var det tydelig at Sandra er hodestups forelsket i det vesterålske publikummet.

Vil gi barn opplevelse

Pedersen er hemmelighetsfull om hva barn og unge kan forvente seg av flere artister.

- Det jeg kan si er at vi akter å gi barn og unge i Vesterålen en opplevelse som de ellers må reise langt for å få, sier Pedersen.

Familiefæsterålen fortsetter sitt samarbeid med Sortland Bondelag, som var i ekstase over oppmøtet og stemninga i fjor:

- Jeg tror alle bøndene som var med, kjente på en voldsom stolthet over at så mange kom, og ikke minst gjorde traktorparaden så fin. Vi kan ikke komme på en bedre omdømmebygging av yrket vårt, sier leder i Sortland Bondelag med et smil.

Pedersen sier at flere aktører er hjertelig velkommen til å ta kontakt, spesielt fra fiskerinæringen. Bedrifter, lag, foreninger og idrettslag er hjertelig velkommen til å ta kontakt om de ønsker å bruke Familiefæsterålen til å skape liv for barn og unge i Vesterålen.