Moret seg med å klatre på bruskasser

Det var som vanlig full rulle under Åpent hus i Sortlandshallen fredag. Denne gangen var tilbudet utvidet med halsbrekkende og høytsvevende aktiviteter.
Sortland

Åpent hus i Sortlandshallen er slett ikke noen ny begivenhet.   På arrangementet, som har funnet sted siden 2002 og er i regi av Sortland volleyballklubb, kan familier, barn og ungdom tilbringe et par timer i hallen der de kan drive med en rekke ulike aktiviteter.

Bruskasseklatring

I forbindelse med Kulturuka på Sortland, var fredagens tilbud noe utvidet, blant annet med bruskasseklatring. Tilbudet var populært, der flere modige tok sjansen på å bestige bruskassestabelen, som på det høyeste var hele 20 meter.

Det var også en rekke andre aktiviteter å bedrive, inkludert trampolinehopping, bueskyting, ballspill og tegning. At bueskyting er et av tilbudene, er nytt av året.

- Vi håper å rekruttere enda flere medlemmer. Per i dag er vi mellom 20 og 25 medlemmer i klubben, forteller Ronny Myhre.

- Kjempeartig

Ingelin Hode og Embla Finjord fra Sortland turnforening, hadde ansvaret for trampolinen, der de som ville kunne prøve seg på akrobatikk i form av salto eller lignende.

- Det er et kjempeartig tiltak, og særlig å se at det er så mange som deler samme interesse, sier Finjord.

På spørsmål om noen av de yngste synes det var en smule skummelt å prøve seg på salto, svarer Hode.

- Noen synes det er litt vanskelig, men det fleste synes det er veldig gøy, sier hun.

Lavterskel

Svein Robert Vestå i Sortland volleyballklubb, understreker at hovedintensjonen med Åpent hus,  er at det alltid skal være et tilbud som er inkluderende og variert.

- Dette skal være et lavterskeltilbud for alle, inkludert de som ikke har så god råd. Vi prøver å tilby noe for alle og lage mange lommer i hallen slik at man kan prøve ut det man har mest lyst til. Det er også derfor vi stadig utvider tilbudet,  slår han fast.

Les også: Inviterer til romjulsåpent i Sortlandshallen