Nesten fritt for leger på Sortland legekontor

Onsdag var det til tider stor pågang ved Sortland legekontor. - Vi får bar gitt den mest nødvendige hjelpa, sier Helse- og omsorgssjef i Sortland kommune, Sture Jacobsen.

Helse- og omnsorgssjef i Sortland kommune, Sture Jacobsen. Foto: Espen Mowinckel Pettersson  Foto: Arkivfoto

Sortland

– Vi får bare gitt den mest nødvendige hjelpa, dessverre, sier helse- og omsorgssjef Sture Jacobsen om situasjonen ved det kommunale legekontoret i rådhuset til Bladet Vesterålen.

VOL ble kontaktet av en bekymret pasient som selv ikke fikk akuttime ved legekontoret på onsdag. Han ba VOL ta kontakt med Jacobsen. Vi forsøkte dette i går, men han var i møte da VOL tok kontakt med han i går formiddag. BLV fikk han derimot i tale. Til avisa bekrefter han at det var kun én lege på jobb onsdag morgen.

– Det er veldig mye mer prekært nå, enn det vanligvis er. Vi får bare gitt den mest nødvendige hjelpa, dessverre, sier Jacobsen, til BLV.

For å avhjelpe situasjonen noe, ble pasienter sendt videre til det kommunale Søndre Frydenlund legekontor både tirsdag og onsdag. Men også har har legene fulle lister, og det er begrenset hva de klarer å ta unna.

Jacobsen sier situasjonen skyldes fravær i form av ferie og sykdom blant legene.