Totalt 19 lag deltok på årets mesterskap i Samfunnssalen på Sortland.

Lagene på maks seks stykker hadde selv med seg mat og drikke til mesterskapet som gikk av stabelen over flere omganger. Lagene fikk spørsmålene opplest for så å få svare på ett og ett spørsmål. Etter endt runde fikk de ti minutter til å gå gjennom svarene før sidebordet rettet. Totalt sett tok det over tre timer før hundre spørsmål var gått gjennom.

- Artig

Videregående venner, bestående av deltagere fra Hadsel videregående skole lærersted Melbu, var med i år også etter at de har vært med siden første gang mesterskapet ble startet. Laget besto av Liv Anne Anderssen, Per Øyvind Tjeldnes, Are Gunnar Aarø, Bjørn Fjeldsø, Reidar Aas og Caroline Fredriksen.

- Vi har lag hver uke på quizen på Melbu og har vært med her siden starten. Vi er med for at dette er gøy, sosialt og det skjerper hjernen, sa Liv Anne Andersen.

Jesus vant

Etter over tre timer med quiz var det to lag som sto helt likt. Pedersens pynt kom på tredjeplass med 74 poeng, mens Jezuz Quiztuz og 42 sto helt likt med 81 poeng. Dermed måtte de ut i ekstraomgang hvor spørsmålet var å komme nærmest innbyggertallet i Argentina ifølge Wikipedia i 2015.

Det er da 43.431.886. Det var det Jezuz Quiztus som var nærmest. Dermed vant de 9000 kroner og kan kalle seg VM-mestere 2016.

- Dette hadde vi ikke trodd. Vi hadde en dårlig start på siste runde, men klarte det likevel. Dette er stort, sa Vegard Stokland like etter seieren.

Se video fra mesterskapet i videovinduet og bla i bildene med piltastene på PC/Mac og sveip på mobil/tablet.