Morten Abel til Fæsterålen

Sist han var i Bodø, solgte han ut tre konserter på rappen, og slo Halvdan Sivertsens rekord. Nå er Morten Abel klar for Fæsterålen.

Morten Abel gleder seg til å spille på Fæsterålen i august.  Foto: Pressefoto

Sortland

Når man skal snakke om bautaer i norsk pop i løpet av de siste 30 årene, er det vanskelig å komme utenom Morten Abel. I august kommer han til Fæsterålen, og det attpåtil med en plan.

- Boknafisk, sier han med sitt typiske glis i en pressemelding.

Bodde i Bodø

Abel bodde i Bodø til han var femten år, før familien flytta til Stavanger. Han legger ikke skjul på at han er svært stolt over sin nordnorske identitet.

- Det er alltid stas å komme til Nord- Norge, hvor det er god humor, god tørrfesk og godt folk, sier Abel med et glis.

Musikkveteranen bør vite hva han snakker om. Etter å ha reist Norge på kryss og tvers med band som Mods, The September When og Peltz, i tillegg til lang fartstid som soloartist, gleder han seg veldig til festivalen.

- Jeg har vært i Vesterålen et par ganger før, men da mens jeg har vært midt i turnéer, så jeg har ikke hatt tid til å oppleve så mye, sier han.

Høye forventninger til publikum

Men det håper han å forandre. Ifølge fjorårets headliner Alphaville`s vokalist, Marian Gold,  mente at festivalen hadde Nord-Europas beste publikum og rangerte konserten som en av bandets ti beste noensinne.  Iføgle Abel er det litt av en attest for Fæsterålen å få servert av et band som Alphaville.

- Det er alltid best å spille i Nord Norge. Alphaville har jo vært litt rundt, så nå er våre forventninger høye, sier Abel i pressemeldingen.

Imponerende katalog

Morten Abel har, både med band og som soloartist, en omfattende låtkatalog. Som et resultat av lan og tro tjeneste, og ikke minst en suksessfull karriere i norsk musikkliv, ble han tildelt hedersprisen under Spellemansprisen for to år siden.

Selv om han har ett vell av låter å velge fra når han entrer scenen, er det særlig en av dem han gleder seg til å spille for Fæsterålspublikummet:

- En som er litt fysisk krevende; You Are Beautiful, sier han.

Mye arbeid

Festivalsjef Stein Inge Pedersen forteller at jobben med å booke Abel til Fæsterålen, har pågått lenge.

 Han synes derfor det er svært tilfredsstillende å kunne presentere en artist av et slikt kaliber som Morten Abel må kunne sies å være.

- Vi skal sørge for at han får seg prima boknafisk, så får publikum bevise at de virkelig er Nord-Europas beste publikum, sier han i pressemeldingen.

Variert artistliste

Arstilisten under Fæsterålen er i ferd med å bli komplett. I tillegg til Morten Abel, er følgende artister bekreftet booket til årets festival: Sondre Justad, Postgirobygget, Staysmann & Lazz, Mads Veslelia, Sandra Lyng, Santus, Morgan Sulele, Da Buzz, Ska Patrol, Fuzz Factory og Loveshack. Nå gjenstår bare offentliggjøringen av hovedartisten på Familiefæsterålen, før artistlisten er helt i boks. 

Fæsterålen blir arrangert på Sortland i tidsrommet 26. - 27.august.