Gir ut sitt første album med Picidae

Sigrun Tara Øverland jobber fulltid som produsent på Kulturfabrikken, men hun får også tid til å være utøvende musiker. Til høsten gir hun ut sitt første album, «It’s Another Wor d», med duoen Picidae.
Sortland

Sigrun Tara Øverland jobber fulltid som produsent på Kulturfabrikken, men hun får også tid til å være utøvende musiker. Til høsten gir hun ut sitt første album, «It’s Another Wor d», med duoen Picidae.

To og et halvt år er gått siden Øverland bestemte seg for å flytte fra sitt hektiske liv i Oslo til samboerens familiehytte på lille Rødsand utenfor Alsvåg.

– Det mest crazy jeg har gjort i hele mitt liv, sa hun til SortlandsAvisa kort tid etter at hun kom til Vesterålen.

Siden den gang har Kristiandsand-kvinnen også blitt mor til lille Sverre.

– Det er kjempefint å bli mamma, og det går bra å sjonglere jobb og familieliv. Vi har vært flinke til å tilpasse det.

Trives som del-musiker

Øverland er utdannet i utøvende musikk ved Høgskolen i Agder, hvor hun startet flere bandprosjekt. Etter studiene har hun jobbet som daglig leder i musikkorganisasjonen AKKS. Sånn sett er hun vant til å være musiker med en ni-til-fire-jobb i bunn.

– Mange drømmer om å jobbe hundre prosent som musiker, men det har aldri vært min drøm. Jeg så at jeg hadde andre egenskaper også som jeg hadde lyst til å bruke.

32-åringen har heller ikke lyst til å dra på turné året rundt.

– Spesielt nå når jeg har familie. Derfor er det fint at det jeg gjør, er prosjektbasert. Og når jeg først drar på tur, så er det veldig 100 prosent.

I høst hadde hun også mann og barn på fire måneder med på turné til Japan i halvannen uke.

– Det synes veldig mange var veldig rart, men hvis jeg ikke hadde hatt dem med, kunne jeg ikke dratt. Mannen min syntes det var gøy, og ungen fikk sin første kimono, så det var topp stemning.

Tittel klar i seks år

Hun har spilt med trompetisten Eirik Dørsdal helt siden de studerte musikk sammen i Kristiansand. I år fyller duoen ti år, og da passer det bra at de gir ut sitt første album.

Albumet er allerede spilt inn. Det skjedde i høst i studioet The Lodge i Kristiansand, 30. september gir forlaget Norcd ut albumet digitalt, på CD og vinyl. 11 låter, lavmælte og stemningsfylte låter i sjangeren jazz/vise/harpepopduo, med innslag av både middelalderhymner og elektronikk. Før utgivelsen gir de også ut to singler kun digitalt.

Albumomslaget lages av Oda Valle, som blant annet har designet alle øl-etikettene til bryggeriet Kinn. Albumtittelen «It’s Another Wor d» har vært klart siden starten av tiåret.

– Vi bestemt navnet for seks år siden da vi var på vei til vår første turné i Japan. Vi mellomlanda i Russland, og de hadde slagordet «It’s Another World» på hele flyplassen. Noen hadde gått rundt og fjernet én og én bokstav, og på den ene veggen stod det «It’s Another Wor d». Vi syntes det var helt fantastisk, og vi har siden den gang vært enig om at det skal være tittelen på plata vår.

Preg av Nord-Norge

Et kvart tiår etter at sørlendingen flyttet til Vesterålen, har det rukket å sette sitt preg på musikken.

– Ja, det har nok det. Mest om hva jeg synger om. Vi hadde jo med en låt i den nye Volvo-reklamen, og den er skrevet på det lille stedet jeg bor, med utsikt mot Andøya. Den handler konkret om Gavlfjorden, og det passet veldig godt til reklamen. Men jeg prøver å gjøre de lokale temaene litt universelle, så det blir ikke sånn «nå tar jeg båten min og ror over til Andøya», sier Øverland, som nå satser på nye turneer i forbindelse med albumslippet.

– Vi håper å få til én turnérunde i nord og én i sør, rett før jul eller rett etter jul. Også blir det sikkert en Japan-turné.