Pushwagner til Jennestad

– Beste mottakelsen jeg noen gang har fått

Lørdag formiddag åpnet Pushwagners utstilling Visions ved Galleri Jennestad til fullt hus. Han selv var overrasket over mottakelsen han fikk. – Mottakelsen er muligens den beste jeg noen gang har fått, sier Pushwagner.
Sortland

Statssekeretær Grete Ellingsen åpnet utstillingen med et dikt av Lord Byron, og Pushwagner selv fulgte nøye med.
– Pushwagner går for å være kongen av samtidskunst. Tidligere har han hatt en utstilling med navnet Soft City, og nå er han her i Blue City, sa Ellingsen i sin åpningstale.

Det er første gang kunstneren stiller ut sine bilder her i Vesterålen. Blant de om lag 50 bildene som er utstilt, har syv av disse ikke vært utstilt på noe offentlig galleri tidligere.
– Det som skiller bildene som har vært stilt ut tidligere fra de nye jeg stiller ut nå er i hovedsak fargene. Jeg jobber hele tiden for å utvikle meg og fargene jeg jobber med, og det er viktig å vise frem det beste man har gjort, sier kunstneren.

Ønsker å kjøpe

For Karina Solhaug har denne dagen vært merket av på kalenderen i lang tid. Hun var en av de mange som hadde møtt opp for å få med seg åpningen av utstillingen.

– Jeg har fulgt Pushwagner siden han kom i medienes søkelys, og synes han er en veldig fascinerende person, sier hun.
Solhaug har i lang tid forsøkt å kjøpe et bilde av kunstneren, og håper at i dag er dagen det skjer.
– Jeg vet ikke hva jeg ønsker å kjøpe, men tar det jeg får, forteller hun.

Stor interesse

Gry Olsen, daglig leder ved Galleri Jennestad, forteller at interessen har vært stor i forbindelse med Pushwagners besøk. Allerede en halvtime før utstillingen åpnet hadde solgt flere bilder.
– Utstillingen blir åpen så lenge det er bilder igjen å kjøpe, men utover det vil den være åpen til 25. august, sier hun.

Se regionen

Siden Pushwagner kom til Vesterålen fredag har han etter eget ønske reist rundt for å se regionen, forteller hans agent, Stefan Stray.
– Senere i dag skal vi til Nyksund for å spise middag, forteller Stray.