– Det er vi som er best!

Lørdagens vesterålsderby mellom Melbo og Sortland tegner til å bli en tøff og jevn affære.

Fra cupmøtet mellom Melbo og Sortland tidligere i år.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Sortland

– Jeg ser veldig fram til matchen og håper at vi klarer å åpne opp kampen og få det til å fungere, sier sortlandkaptein Marius Jørgensen.

Selv om Sortland ikke har plukket mer enn syv poeng av 15 mulige på de siste fem kampene, tror Jørgensen at han og lagkameratene har en god del uforløst i den offensive delen av spillet.

– Vi har hatt en del skader i det siste, men nå har vi fått tilbake en del sentrale spillere som Per Christian (Karlsen, red.anm.) og Anders (Jørgensen, red.anm.), sier han.

Les også: Stålbrott ledet, men tapte til slutt

– Skal være bedre

Midtbanneterrieren tror det blir en åpen kamp som kan bikke begge veier.

– Det kommer til å bli tett og jevnt. Melbo er et godt lag med flere gode spillere. Men vi bør klare å hale seieren i land. Likevel er det Melbo som har presset. De har hjemmebane og slo oss i begge seriekampene i fjor. Det gjenstår å se om de klarer å innfri, sier han.

På spørsmål om hva som blir sluttresultatet, svarer kapteinen at det alltid er vanskelig å tippe på forhånd, men drister seg likevel til å komme med et tips.

– Jeg tror at Sortland vinner 2–1. Vi har vært gode defensivt i år og må få den biten til å fungere mot Melbo også. Men dersom vi spiller opp mot vårt beste, er vi et bedre lag, slår Marius Jørgensen fast.

Les også: STHK-jentene til topps i Landsås Cup

– Underprestert

En som slett ikke er enig i den påstanden, er Melbo-trener Thomas Rønning.

– Dersom Marius Jørgensen mener at Sortland er bedre enn oss når de spiller opp mot sitt beste, får det være hans påstand. Selv mener jeg at Melbo har det beste laget. Personlig tror jeg faktisk at Jørgensen går ut på Havfisk stadion med klump i halsen og gruer seg til kampen, slår treneren fast.

Etter en noe trøblete start på sesongen, har Melbo hatt bra flyt de siste kampene. Sakte men sikkert har de klatret på tabellen.

– Jeg mener at vi har underprestert og at vi hele tiden har hatt er å gå på. Vi vet hvor skoen trykker og jobber med å stabilisere prestasjonene våre, slår Rønning fast.

Les også: Endrer garanti

Har overtak

Melbo har hatt et godt grep om Sortland de siste årene.

– Vi vant begge seriekampene i fjor. Selv om vi tapte i cupen i år, var fjorårets to seiere et historisk vendepunkt for oss. Jeg tror fortsatt Sortland er rystet etter de kampene, presiserer Rønning.

Rønning har gjentatte ganger understreket at han er mer opptatt av eget lag enn motstanderens. Slik er det også foran lørdagens kamp.

– Jeg har stor tro på guttene mine og tror at de presterer godt mot Sortland. Jeg tror at det blir en tøff og jevn kamp. Skal vi vinne, må vi spille vårt spill, sier han, og legger til at spillerne gleder seg som unger.

– Kampen kan ikke komme raskt nok og vi skulle gjerne spilt den allerede i morgen, slår Thomas Rønning fast.

Les også: Klatrer på tabellen etter 0-2 seier

Tett på tabellen

Før lørdagens kamp er det ikke store forskjellen på avstanden mellom Sortland og Melbo på tabellen. Med 19 poeng har Sortland fire færre poeng enn serieleder Junkeren og ligger på andreplass.

Melbo har bare to poeng færre og innehar en foreløpig sjetteplass.

Etter at nabofeiden på Havfisk stadion er over, er det en måneds sommerpause. Melbos første kamp etter ferien, i slutten av juli, går mot Sandnessjøen. Sortland reiser til Narvik for å møte Mjølner.

Følg lørdagens kamp mellom Melbo og Sortland her på VOL fra 16.00.