Den 13 Blablafestivalen står for tur:

- I år blir det en del nye band

Årets utgave av BlaBlafestivalen er den 13. i rekka. Publikum kan vente seg en blanding av lokale og nasjonale band når arrangementet startet om knappe to uker.
Sortland

- Vi satser en del på nye band i år. Vi synes at det er viktig å få band som ikke har spilt på Sortland tidligere, understreker Eilif Finnseth i arrangementskomiteen.

Han synes det er ekstra stas å trekke frem noen av kandidatene, inkludert Sandra Kolstad,  som har spilt både på Øya-festivalen og under Roskildefestivalen.

- Det er gøyal og elektrisk musikk. Vi er veldig glad for at vi har fått henne til årets Blabla-festival, understreker Finnseth.

Roskilde

Ellers nevner han flere andre band som skal opptre under årets festival.

- Hell Flower, fra Andøya, som havnet på en fin femteplass under fjorårets Rock Mot Rus, skal spille. Fra Bodø kommer Tenth Harmonic, som blant annet har spilt på Bukta. Musikken deres er også å finne på Spotify. Jeg tror at de kan bli et høydepunkt, sier Finnseth.

Russisk band

Men det er slett ikke bare norske band som entrer scenen. Det gjør også bandet Raport fra Russland, som kommer fra Sortlands vennskapsby, Monchegorsk.

- Bandet har holdt det gående i 30 år, så dette er svært rutinerte musikere. Bandet er populære og opptrer mye i hjembyen. Publikum får virkelig en smak på det russiske rockemiljøet, sier Finnseth.

- Gode minner

Ifølge Blabla-entusiasten ser det ut til at årets arrangement blir spekket med velklingende lyd, artige opplevelser og ellers mye moro.

- De som kommer blir ikke skuffa og vil få masse fine musikalske minner, sier Finnseth, og presiserer at arrangementet er alkoholfritt.

- På den måten gir vi signaler om at man ikke trenger å ruse seg for å nyte god musikk, slår Eilif Finnseth fast.

Blabla-festivalen finner sted 15. og 16. juli, på Kulturfabrikken på Sortland.