Anthonsen er fra Vestbygd i Lødingen og ser frem til å holde teaterkurs for barn her i Sortland.- Kurset vil foregå over en uke der barna vil lære om teater, leker og slikt, sier hun.

Teaterkurset vil holdes fra 1. til 5. august, der barn mellom 7 og 14 år kan delta.- Jeg håper at det blir en del påmeldte, forteller hun.

- Passer for alle

Anthonsen har holdt teaterkurs i en årrekke, blant annet gjennom Den Kulturelle Skolesekken. Det er ikke første gang Trude-Sofies Teater kommer til Vesterålen.

Skuespilleren synes det er viktig å få frem at dette er et kurs som passer for alle.

- Noen tror at man må være utadvent eller ha kunnskap om teater fra før, men slik er det ikke. Kurset passer for alle, forteller hun.

Gjennom kurset vil alle deltakerne bli godt kjent med hverandre å få nye venner. - Vi vil jobbe en del med trygghet og utforske karakterer, samlt lage egne skuespill, sier hun.

Visning siste dag

På sine nettsider skriver hun at målstetningen med Trude-Sofies Teater er at deltakerne skal få lov il å utforske verden fra en annen vinkel, gå inn i en annen rolle og finne nye sider ved seg selv og andre.

- Jeg vil ta med meg ansiktsmaling og litt kostymer som vi skal bruke, sier hun.

Det vil også bli en visning av det de har jobbet med under kursets siste dag.

Teaterkurs i Lødingen

Fra 8. til 12. august vil hun også holde teaterkurs i hjemkommunen Lødingen, noe hun synes er veldig fint.

- Det er så flott å kunne reise tilbake for å holde kurs og vise det jeg kan, sier hun.

Amanda-nominert

Skuespilleren spiller i kortfilmen "Frysninger". Filmen vant tidligere i år Tromsøpalmen under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Nå er filmen nominert til Amanda i klassen "beste kortfilm". - Det er kjempestort å være nominert til Amanda, forteller Athonsen.

Hun synes det er flott at filmen får annerkjennelse og at noen setter pris på den, men synes det er vanskelig å si om de kommer til å vinne.

- Det blir jo feil å si nei, men samtidig er det hard konkurranse av de to andre filmene. På en annen side er det ikke så viktig om vi vinner, for vi er jo nominert, sier hun.