Sortland jazzfestival:

Gjentar suksessen med etterjobbjazz

Etterjobbjazz har blitt et av  høydepunktene for mange under Sortland jazzfestival. Derfor har arrangøren tenkt å gjenta suksessen også under årets festival.
Sortland

- Vi byr  også i år på musikalske godbiter fra øverste hylle. Og mange av publikummerne  kombinerer konsertopplevelsen med middagen disse dagene, sier arrangør Sortland Jazz- og viseklubb i ei pressemelding.

Steinar Raknes, solobassist og vokalist åpner ballet onsdag 21. september. Dette blir en dose jazz, pluss en dose americana, og fremragende musisering på bass og vokal. Spenstige arrangement, ukonvensjonell bruk av kontrabass og røff stemmebruk.

Eventyrlandet

- I år gikk vi over et par av Vesterålens  broer, og fant den fine gruppa «Eventyrlandet» på Andøya. Tone Skagen, Trond Lind-Hansen, Thomas Seines og Fredrik Sakariassen utgjør «Eventyrlandet», fortsettes det i pressemeldinga.

Bandet har spilt siden 1997, og har nylig vært på en suksessrik turné i Irland.   «Eventyrlandet» framfører Nordnorske viser torsdag 22. september. 

Jazzlaks

Laks & jazz samler mye folk på hos Nordlaks på Børøya etter jobb fredag 23. September. I år får vi møte England Brooks(vokal) sammen med Tim Challman(sax), John Kåre Hansen(gitar) og Oddmund Finnseth(bass og vokal).

- England Brooks’ gir oss en miks av klassisk swingende jazz og ekte soul fra hennes hjemland USA, sammen med et musikalsk stjernelag, forklarer arrangøren.

Leken kafé

Lørdagens jazzkafé blir av den musikalsk lekne sorten.  Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. 

- Og Harald Sæverud dras med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere . Gabriel Fliflet og Ole Hamre lar oss bli med på en leken musikalsk reise med stor innlevelse. Kanskje får vi høre litt til den legendariske «Hamrofonen»?