Pushwagner ga rekordomsetning for Galleri Jennestad

Pushwagnerutstillingen på Galleri Jennestad i sommer, har vært en formidabel suksess.
Sortland

- Vi solgte bilder for 2,2 millioner og har aldri hatt så høy omsetning på en utstilling før, sier eier av Galleri Jennestad, Kåre-Bjørn Kongsnes til VOL mandag kveld.

Les også: - Beste mottakelsen jeg noen gang har fått

- Gikk over all forventning

Pushwagner-ustillingen, som har pågått i halvannen måned og ble avsluttet i går, søndag, har vært svært populær hos publikum.

På åpningen i slutten av juni, var det smekkfullt hus i galleriet. Kongsnes hadde håpet på gode besøkstall, men hadde ikke turt å håpe at responsen ble så god som den ble.

- Det har gått over all forventning. 3.000 personer har vært innom utstillingen, noe som også er ny rekord. Det har vært besøkende fra hele Hålogaland, sier han, og forteller at det totalt ble solgt 140 bilder.

Les også: Pushwagner ankom Jennestad

Var usikker på responsen

Ifølge Kongsnes hadde de et godt håp om at utstillingen skulle gå bra, uten at de turte å være skråsikre.

Selv om vi hadde håpet på gode salgstall, kan man aldri vite. Jeg var litt usikker på om kunsten til Pushwagner ville bli tatt like godt imot her i nordlige strøk som i sør, men det viste seg at Vesterålen og Pushwagner er en god kombinasjon.

Utstillingen har vært veldig tilfredsstillende for oss, fortsetter gallerieieren.

Selv om omsetningen var ny bestenotering for galleriet, er ikke det tilfellet når det gjelder antall solgte bilder.

- Vi solgte for eksempel 220 bilder da Dronning Sonja hadde utstilling her i fjor, men siden hun har en noe lavere pris enn hva bildene til Pushwagner har, var omsetningen også lavere, sier han.

Les også: - Det var 200 flere enn forventet

Får inspirasjon

Kongsnes og Galleri Jennestad har hatt flere suksessutstillinger i løpet av de siste årene. Han er ikke redd for at stadig nye suksesser, med Pushwagner-utstillingen som den foreløpig siste, gjør at det etter hvert blir vanskeligere å levere varene.

- Vi tenker ikke slik. Årets utstilling gir oss bare inspirasjon til å holde på videre. Akkurat nå jobber vi med neste års utstilling, slår Kåre-Bjørn Kongsnes fast

Hovedpersonen selv, Pushwagner, eller Terje Brofors som han egentlig heter, har tidligere uttalt til VOL at han var strålende fornøyd med mottakelsen på åpningsdagen.

 – Mottakelsen er muligens den beste jeg noen gang har fått, sa den populære kunstneren den gangen.

Les også: Får besøk av Pokemonjaktende ungdommer nattestid