Disse drilljentene fra Sortland gleder seg til å opptre, og håper de får alle i publikum med på BlimE-dansen. Foto: Silje Helene Nilsen

Når minifestivalen FamilieFæsterålen arrangeres for små og store lørdag 27. august, er det ikke bare med Sandra Lyng, Adelén og Morgan Sulele på scenen. Også unge talenter fra Vesterålen skal vise hva de kan.

På scenen får vi se 25 drilljenter fra Sortland som skal danse, duoen Kariell W. Isaksen og Vilja Bakkeli Henriksen fra Bø synger, 68 grader nord fra Sortland rapper og Mia Stenbro fra Melbu skal imponere med sitt sangtalent.

Får samme behandling

- De skal slett ikke være oppvarming for de andre eller spille i dautida, de skal få akkurat samme behandling som de andre artistene. Vi veksler mellom de lokale og nasjonale artistene, forteller Fæsterålens Caroline Meier.

FamilieFæsterålen etterspurte unge vesterålske talenter, og fikk stor respons. Så stor at de har slitt veldig med å velge ut de fire vinnerne.

- Vi fikk veldig mange bra bidrag. Med FamilieFæsterålen ønsker vi å gi dem en arena hvor de får proft utstyr og samme behandling som de eldre artistene. Vi vil vise dem at om de brenner for noe kan de få til akkurat det de vil, forteller Meier.

Alldans

Torsdag var alle de lokale talentene samlet på Sortland for å fotograferes og filmes.

Drilljentene fra Sortland røper at de faktisk legger drillstaven hjemme neste lørdag. De skal nemlig danse. De har siden påske øvd på den populære BlimE-dansen fra NRK Super, som de skal fremføre på samme scene som sine forbilder Sandra og Adelén.

- Det blir kjempeartig! De er veldig flinke, og vi håper vi får treffe dem og kanskje ta et bilde sammen med dem, sier jentene.

- Vi håper alle blir med på dansen, den er ikke så vanskelig, sier jentene.

- Vi satser på «alldans»! legger Meier til.