Sortland knuste Brønnøysund i en jevn kamp

Fem ulike målscorere sørget for storseier.

Sortland og Brønnøysund møtes til dyst i 3. divisjon.  Foto: Gaute Bergsli

En så tidlig kampstart på en hverdag blir det få publikummere av. Men Kjetil Paulsen er på plass med tromma si.  Foto: Gaute Bergsli

Vertene med corner i 2. omgang. 

Sortland

Sortland - Brønnøysund 6-1:

90+3. Der blåseren dommeren av, og det ble storseier til Sortland i en kamp som egentlig var ganske jevn før hjemmelaget tok helt av med scoringer på slutten. Nå ligger Sortland på andreplass med sju kamper igjen, mens Brønnøysund ligger an til nedrykk. Sortlands rivaler Sandnessjøen og Mosjøen møtes tirsdag.

90. 6-1! Mats Oftedal scorer sitt andre for dagen når han får en fin pasning fra venstre og setter ballen kontant i mål.

89. 5-1 er ikke et helt riktig bilde av kampen, men Sortland skal ha for effektiviteten på slutten og fem ulike målscorere i kampen. De fortsetter til og med å angripe.

87. 5-1! Mats Oftedal scorer. Innbytteren får et innlegg fra siden som han kneer i mål.

85. 4-1! Frank Poulsen får ballen på 25-30 meter og lobber vakkert over keeper! Da er kampen punktert!

80. 3-1! Marius Jørgensen legger et perfekt innlegg fra høyresiden som treffer Karl Christian Bakkan Karlsen, kampens bestemann, som header ballen i mål. Linjedommeren vinker for et eller annet, men etter diskusjoner med sin assistent godkjenner hoveddommeren målet.

75. Marius Jørgensen spiller hardt inn i feltet fra høyresiden, men ingen angripere klarer å pirke ballen i mål for vertene.

73. Dobbeltbytte på Sortland. Stian Fredriksen og Arild Stoltz går ut, inn kommer Frank Hugo Poulsen og Mats Oftedal.

66. Sortland bruker lang tid på dødballer, og tiden går til hjemmelagets favør. Sjansefattig etter to kjappe mål i starten av omgangen.

59. Lavt tempo på kampen nå. Mye tid går bort på innkast og frispark på midten.

53. Gult kort til Brønnøysund-spiller Christian Lohne Haugen, som går for hart inn i en takling.

51. 2-1! En Brønnøysund-spiller blir felt innenfor 16-meteren, og dommeren peker på 11-metersmerket. Sortland-keeperen er på ballen, men ballen settes i mål av Joakim Stormo Halsen.

47. 2-0! For en start på 2. omgang! Karl Erik Bakkan Karlsen kommer seg rundt og serverer Stian Fredriksen, som setter inn 2-0.

46. Kampen er i gang.

PAUSE

45+1. Bortelaget kombinerer på venstresiden, før ballen ender opp på utsiden av 16-meteren. Ballen går like utenfor.

42: Gult kort til Sortland-keeper Jevgenijs Sazonovs for drøying av tid ved utspill. Det er nok varmen som gjør at Sortland har tydd til italiensk kynisme.

38: Frispark til Brønnøysund fra rundt 25-30 meter. Slås inn i feltet, men Sortlands keeper er oppe og fanger ballen enkelt.

34. Marius Jørgensen med stor sjanse etter bra forarbeid av Per Eirik Karlsen, men kapteinens skudd sniker seg til høyre for målet.

27. 1-0! Sortland får straffe etter at Karl Christian Bakkan Karlsen blir løpt ned i feltet. Sindre Thunestvedt scorer sikkert ved stolperota!

26. 50-60 tilskuere har etter hvert kommet til gressbanen. Ikke feil at SIL har flyttet ut av Blåbyhallen når det er så fint vær!

24. Sortland får corner. Ballen ender til slutt opp hos Bjørn Skog, som ikke får ordentlig dreis på avslutningen. Ballen havner hos keeper.

22. «Kom igjen, dåkker må skjerp dåkker», brøler SIL-supporter Kjetil Paulsen fra tribunen. Han har helt rett.

21. Et innlegg fra høyrekanten heades like utenfor av bortelaget. Kampens største sjanse, uten at det skal så mye til.

19. Brønnøysund med langskudd mot mål, men det går rett på Sortland-keeperen.

15. Ballen går inn i hånda på en Sortland-spiller inne i 16-meteren. Bortelaget roper på straffe, men dommeren lar spillet korrekt gå videre.

11. Begge lag har fått et par cornere, uten at det har blitt noen farligheter av det.

5. Sortland har trykket mest på de første minuttene, uten å skape noen sjanser.

1. Kampen er i gang!

Før kampen:

Sortland IL spiller en uvanlig tidlig fredagskamp.

Hjemmekampen mot Brønnøysund har start 12.00.

– Nå må spillerne avgjøre om de er mus eller menn. Skal vi være menn, så må vi gå i krigen når det behøves og stå opp for hverandre sammen og gjøre den jobben som behøves, sa trener for Sortland IL sitt A-lag, Steve Edvardsen, før fredagens kamp.

Les mer: – Nå må spillerne avgjøre om de er mus eller menn

Sortlands startoppstilling:

Innbyttere: