Flyttet bryllupet for Fæsterålen

– Gift blir vi jo. Vi må bare vente en uke ekstra, sier Maibel Andreassen og Mats Rognan.

GIFTEKLAR: Mats Rognan og Maibel Andreassen skulle egentlig gifte seg 27. august. Nå blir det heller Fæsterålen, og bryllup helga etter. Her med dattera Ine (snart fem) som gleder seg til å se Sandra Lyng og Adelén.   Foto: Silje Helene Nilsen

Sortland

Drømmebryllupet hadde allerede vært under planlegging en god stund. Kirka var booket, lokalet likeså. Familie og venner var varslet om at 27. august måtte settes av til bryllup og fest.

Så kom kontrabeskjeden fra Maibel Andreassen fra Hennes og Mats Rognan fra Holmstad.

Datoen måtte heller settes av til Fæsterålen.

– Nekter å gå glipp av det

– Neeei! Det går nu vel ikkje an! Ka gjør æ nu?

Maibel har spolt tilbake til den dagen i vinter da hun satt på jobb på Vardia, og oppdaget at Fæsterålen hadde offentliggjort datoen for årets store festivalhelg på Sortland. Til hennes store frustrasjon var den lagt til samme helga hun skulle stå hvit brud i Sortland kirke, og gifte seg med Mats, kjæresten gjennom ni år, som hun møtte da de begge jobbet i produksjonen ved Nordlaks.

Etter å ha forsikret seg om at Fæsterålen ikke kunne flyttes til en annen dato, var hun ikke i tvil – bryllupet måtte flyttes.

– Den helga er det på Fæsterålen folk skal være. 20-40 stykker skal ikke måtte være på en bryllupsfest som vi kan ta ei annen helg. Vi skal være med på det. Jeg vil være med på det. Det blir en helt egen stemning i byen, og det vil jeg at alle skal få med seg, sier hun.

Og selv om han kanskje nølte litt de første sekundene etter at han fikk høre forslaget om å flytte bryllupet, er kommende brudgom Mats helt enig.

Septemberbryllup

Maibel «heiv seg rundt» og fikk flyttet bryllupet til helga etter. 3. september blir det nå tradisjonelt bryllup med vielse i Sortland kirke og fest med livemusikk og dans på grendehuset på Holmstad.

– Folk rundt trodde nesten ikke jeg var seriøs. Det var nok noen som stusset litt over det, særlig de litt eldre som kanskje ikke skjønner greia med Fæsterålen, sier Maibel. 

– Det ble litt omrokkeringer, noen måtte ordne seg fri, men ellers gikk det helt fint å flytte til helga etter Fæsterålen, sier Maibel og smiler.

Hun var på med på hele festivalen i fjor, og forteller om en magisk stemning.

– Jeg elsker å være på konserter, og når det er festival fem minutter fra der vi bor, nekter jeg å gå glipp av det, sier hun og fortsetter:

– Gift blir vi jo. Vi må bære vente ei uka ekstra.

Planer på gang

Mats og Maibel gir tommel opp for årets festivalprogram. Det gjør også dattera Ine(snart 5), som gleder seg til Sandra og Adelen.

– Programmet er veldig variert, med noe for alle, både gammelt og nytt, og noe for de yngste. 

– Hvem ser dere mest frem til å se?

– Skal jeg si det? Det er litt flaut. Jeg synes låtene til Staysman & Lazz er bra, jeg. Jeg gleder meg også til Postgirobygget. Det er veldig mange som har gode sommerminner fra flere av låtene deres, det har i alle fall jeg, sier Maibel, som nå jobber på spreng for å bli ferdig med det meste av bryllupsforberedelser, slik at hun med god samvittighet kan ta seg ei skikkelig festivalhelg sammen med forloveren sin. 

Festivalarrangør Deadline Event er henrykt over Maibels bryllupshistorie.

– Vi blir så glade som åtteåringer på tivoli når vi innser at Fæsterålen er blitt så viktig for noen at de utsetter bryllupet sitt for å henge med oss. Vi trodde nesten ikke at det var sant. Det gjør oss stolte, glade, og ikke minst ydmyke, for at vi har levert noe som er viktig for folk, sier kommunikasjonsansvarlig i festivalen, Caroline Meier, og avslører at de har ting på gang for den kommende brura.

– Vi har planer for Maibel og forloveden. De skal ikke angre på denne avgjørelsen, for å si det sånn, avslutter Meier.